Overvaller dient klacht in tegen slachtoffer

Klacht van overvaller tegen overvallen garagist is wereld op z’n kop zegt UNIZO

“Een klacht van een overvaller tegen een slachtoffer dat zich verweert, is de wereld op zijn kop en ondermijnt elk rechtsgevoel.” Dat beklemtoont UNIZO naar aanleiding van een de klacht die een overvaller indient tegen garagist Steven Houman uit Hombeek. De overvaller wilde een luxewagen stelen, maar de belaagde ondernemer verdedigde zich met een babygun. Hij loste tijdens een schermutseling een schot zonder evenwel de overvaller te raken en schoot nog enkele keren in de lucht toen de overvaller op de vlucht sloeg. Inmiddels werd de overvaller samen met zijn medeplichtige gevat. De dader legt nu klacht neer tegen de garagist voor poging tot doodslag. “UNIZO gaat er van uit dat Justitie de klacht met gezond verstand zal behandelen, deze klacht is te gek voor woorden”, reageert de ondernemersorganisatie.

Daarnaast illustreert het voorval volgens de ondernemersorganisatie de agressiviteit en gebrek aan normen- en schuldbesef van sommige daders. De KMO-organisatie beklemtoont in principe geen voorstander te zijn van bewapening door ondernemers “want dat kan de ondernemers zelf in gevaar brengen gezien de onvoorspelbare reacties in dergelijke crisissituaties.” Anderzijds bepleit UNIZO een brede interpretatie door Justitie van het juridisch begrip ‘wettige verdediging’.

Op www.unizo.be/beveiligen ontwikkelde UNIZO een reeks aanbevelingen inzake preventie tegen criminaliteit ten aanzien van ondernemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here