Provincie Antwerpen wuift atleten Paralympics uit

Van links naar rechts op de foto: gedeputeerde voor sport Koen Helsen, Jessica De Smet van Parantee en Gino De Keersmaeker (bovenaan); Annick Sevenans, Peter Genyn en Frederik Windey (onderaan)

Van links naar rechts op de foto: gedeputeerde voor sport Koen Helsen, Jessica De Smet van Parantee en Gino De Keersmaeker (bovenaan); Annick Sevenans, Peter Genyn en Frederik Windey (onderaan)
Medaillekansen voor Gino De Keersmaeker, Annick Sevenans, Frederik Windey en Peter Genyn

De Olympische Spelen zijn nog maar net achter de rug of Londen maakt zich alweer op voor een nieuwe sportmanifestatie. Van 29 augustus tot 9 september vinden er de Paralympische Spelen plaats voor personen met een handicap. 40 Belgische topsporters nemen deel, waaronder vier atleten uit de provincie Antwerpen: tennisster Annick Sevenans, discuswerper en G-sportpersoonlijkheid van 2011 Gino De Keersmaeker en de rugbyers Peter Genyn en Frederik Windey. Gedeputeerde voor sport Koen Helsen (open vld) sprak de vier atleten tijdens een ontvangst in het provinciehuis nog goede moed in voor hun vertrek naar Londen.

Annick Sevenans, Peter Genyn, Frederik Windey en Gino De Keersmaeker voldoen aan de strenge selectiecriteria voor de Paralympische Spelen opgelegd door Het Belgian Paralympic Committee (BPC) en het International Paralympic Committee (IPC). Dit op basis van hun geleverde sportieve prestaties, de omstandigheden waarin deze geleverd werden en de mate van fair play van de sporter. Met hun deelname aan de Paralympische Spelen dragen de atleten bij tot de doelstelling van het provinciebestuur om een sportieve provincie te zijn waar iedereen alle kansen krijgt om te kunnen sporten. Met of zonder handicap. Gedeputeerde voor sport Koen Helsen: “De voorbeeldfunctie van topsporters is ontzettend belangrijk.

Zien sporten, doet immers sporten. Gino De Keersmaeker, Annick Sevenans, Frederik Windey en Peter Genyn presteren op een zeer hoog niveau en dat werkt inspirerend. Ze zijn een vereenzelviging van karakter, wilskracht en doorzettingsvermogen en een toonbeeld van hoe je als sporter met een handicap doelen en dromen kunt realiseren”. Ook Jessica De Smet, directeur van Parantee vzw, erkent de ambitieuze drijfveren van de atleten: “Een Paralympische medaille win je niet op één been. Hard trainen is en blijft de boodschap.”

De provincie Antwerpen voorziet voor elk van de vier atleten een bedrag van 1.250 euro voor logistieke ondersteuning. En daar zijn ze heel blij mee. Rugbyer Peter Genyn: “We zijn verheugd dat we de steun krijgen van de provincie Antwerpen en Parantee vzw. De aandacht voor G-sport in zijn totaliteit is in de eerste plaats mooi meegenomen voor ons als sporter. Maar het gaat verder dan dat. We willen vooral aantonen dat sporten met of zonder handicap even gewoon is. Of je nu competitief of recreatief sport.”

Provincie Antwerpen en G-sport: een geslaagd huwelijk

Koen Helsen benadrukt de inspanningen die de provincie Antwerpen levert op het vlak van G-sport: “Als provinciebestuur willen we met onze logistieke en financiële inspanningen garant staan om organisaties en sportclubs op het vlak van G-sport nog beter te ondersteunen. De teller van het aantal G-sportclubs binnen onze provincie staat momenteel op 210. Dit is onder meer te danken aan onze intensieve en succesvolle ‘Start to G-sport’-campagne met focus op de sporttakken tennis, wielrennen, badminton, gym en basketbal. Dat is het elan waarop we verder moeten bouwen. Samen met alle actoren uit de G-sportwereld en samen met onze G-topsporters.”

De Paralympische Spelen gaan door van 29 augustus tot 9 september in Londen. Onze atleten komen voor het eerst in actie op volgende dagen:

· Zaterdag 1 september: Annick Sevenans in het enkelspel tennis

· Zondag 2 september: Gino De Keersmaeker in het discuswerpen

· Woensdag 5 september: Frederik Windey en Peter Genyn in de wedstrijd rolstoelrugby Zweden-België

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here