Bouwen of verbouwen: premiezoeker.be

Vlaams minister van Wonen Marino Keulen heeft samen met burgemeester Bart Somers de site www.premiezoeker.be voorgesteld. Aan de hand van een vragenlijst gidst deze internettoepassing je door een doolhof van woonpremies en geeft ook aan op welke premies en steunmaatregelen je in jouw specifieke situatie een beroep kan doen. Minister Keulen verwezenlijkt hiermee één virtueel loket waar iedereen kan nagaan voor welke overheidssteun in verband met zijn specifieke woonsituatie hij of zij in aanmerking komt.

Premiezoeker geeft dus méér dan een eenvoudig overzicht van de mogelijke premies. Het instrument vertelt ook welke premies daadwerkelijk kunnen worden aangevraagd en welke voor een gezin met een welbepaald inkomen en samenstelling niet relevant zijn. Als burger moet je niet langer verschillende websites, brochures en reglementen raadplegen om te weten welke, voor jou persoonlijk interessante, tegemoetkomingen er in je eigen gemeente, je provincie, in Vlaanderen en België bestaan.

Zo zal een gemeente die deze toepassing gebruikt, wijzigingen in de gewestelijke of provinciale premiestelsels niet langer op de voet moeten opvolgen omdat de informatie van de hogere overheidsniveaus automatisch actueel blijft. De site is op zich een lege doos die gevuld wordt met alle mogelijke woonpremies. Dit kan enkel door een succesvolle samenwerking tussen de deelnemende partners: de Vlaamse overheid, de provincies en de steden en gemeenten. De premies van een negentigtal gemeenten werden intussen ingevoerd. De site is te vinden op www.premiezoeker.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here