Aalst – Cirk! 2012 Drie dagen feest

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 20 augustus wordt Aalst overspoeld door bizarre figuren en vreemde vogels. Nee, Aalst Carnaval is niet verlegd naar de zomer, maar dan vindt wel de vierde editie van Cirk! plaats.

Cirk! kende een bescheiden start in de zomer van 2009. In 2010 piekte het festival bijna letterlijk met Oliver Zimmermann, de koorddanser die de Grote Markt overstak om het belfort te bestijgen. Les Philébulistes pakten op Cirk! 2011 de Grote Markt in met hun gigantische wielen. Dit jaar is het aan
Theater Tol om het publiek te verwonderen met hun voorstelling ‘Pedaleando hacia el cielo’. Cirk! is en blijft een laagdrempelig penluchtzomerfestival dat zich richt op een breed publiek: jong, oud, families met kinderen, gerichte festivalbezoekers, circusliefhebbers of toevallige passanten.

80 voorstellingen in 3 dagen!
Cirk! 2012 heeft meer dan 80 voorstellingen in petto. Goed voor uren kijkplezier en verwondering. De brassband Ulik et Le Snob glijdt in lange zwarte gewaden op meeslepende muziek de duisternis in met verrassende instrumenten en brandende hoeden. Haarkunstenaar Osadia tovert ravissante coupes uit zijn mouw. De Ganzenfanfare trekt door de Aalsterse straten. Blades on Vinyl doet de jaren ‘80 herleven. De heren van Murmuyo y Metrayeta sturen het autoverkeer in de war. Lees er in de festivalkrant alles over!

Festivalwijzer
Naast de festivalkrant (als bijlage in Denderend Aalst van 10 augustus) is er ook nog een handige festivalwijzer. Een opvouwbare festivalplattegrond met op de versozijde een chronologisch overzicht per dag van alle acts. Gratis af te halen op het Cirk!-infopunt, in het belfort.

Verzilver je UiTpunten
Cirk! is ook dé uitgelezen kans om je UiTpunten te verzilveren. Kinderen die al 10 UiTpunten verzameld hebben, kunnen die omruilen voor een UiTPAS-arrangement tijdens Cirk! En dit is een heus pretpakket! Voor 10 punten ontvangen kinderen een snoepzak, een gratis grimebeurt, een knuffeltje en een enig echt Cirk! t-shirt, nergens te koop. Mama’s en papa’s mogen ook meegenieten: zij krijgen een glaasje cava. Verzilver jouw 10 punten aan de balie van ’t Gasthuys – Stedelijk Museum (Oude Vismarkt 13).

Wedstrijden
Niet enkel de artiesten kunnen zich creatief uitleven. Cirk! doet een oproep tot jong teken- en iets ouder fotografeertalent! Voor kinderen wordt er een tekenwedstrijd uitgeschreven. Er zijn 4 leeftijdscategorieën (3-5 jaar / 6-7 jaar / 8-9 jaar en 10-12 jaar). In elke categorie is er een winnaar!
De prijs is een waardebon geldig in een speelgoedwinkel en een ticket voor een workshop van Curieuzeneuze 2013. Voor het inschrijvingsformulier kan je terecht in cultuurcentrum De Werf, de bib, het speelplein, café en restaurant… en op het infopunt tijdens Cirk!

Iets minder jong talent kan deelnemen aan de fotowedstrijd. Stuur maximaal 3 foto’s (1 per Cirk!- dag) door naar cirk.fotowedstrijd@gmail.com. Enkel foto’s genomen tijdens Cirk! 2012 komen in aanmerking. Alle ingezonden foto’s worden gepubliceerd op de Cirk!-facebookpagina. De foto met de stad Aalst

meeste ‘likes’ is goed voor een waardebon voor fotomateriaal en een duoticket voor Amortale, de nieuwe voorstelling van Circus Ronaldo, te zien in Aalst op 25, 26 en 27 april 2013. Beide wedstrijdreglementen vind je op www.cirkaalst.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here