Aalst klaar voor 50.000 criteriumsupporters.

Aalst. 50.000 toeschouwers hopen de organisatoren van het eerste natour-criterium in Aalst morgen te verwelkomen. De hele dag was het op de zonnige Grote Markt één en al bedrijvigheid om het VIPdorp en de aankomstplaats commercieel klaar te krijgen. Peter Sagan kan men morgen bewonderen, de groene trui uit de Tour de France.

Hij is the top of the bill bij de ajuinen. Sportief voor de mannen, knap voor de vrouwen. Daarnaast een handvol landgenoten  die de Ronde van Frankrijk uitreden. Maar de grote namen van bij ons, zullen er niet zijn door de voorbereiding van de Olympische Spelen of te duur.

Naast groene trui Peter Sagan komen ook Alexander Vinokourov, Maxim Iglinskiy en Haimar Zubeldia. Met George Hincapie lopen nog steeds onderhandelingen. Thomas Voeckler haakt af, omdat hij meer wil rusten en enkel in Frankrijk criteriums rijdt.

Uit eigen land komen zeker Dries Devenyns, Nick Nuyens, Kris Boeckmans, Jan Ghyselinck en Romain Zingle. Jurgen Van den Broeck komt niet wegens veel te duur.

Voor de wielerfans is het sowieso een feest en voor de Aalstenaars hun Aalst-Kermis, waar zelfs de politici hun agenda voor aanpassen tijdens de vakantie, om er zeker bij te zijn. (mas)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here