Vrijdag de dertiende = ongeluksdag?

Nederlands onderzoek naar ongeluk op vrijdag de dertiende : Vrijdag de dertiende staat al jarenlang bekend als een ongeluksdag. In werkelijkheid hebben Nederlanders vandaag minder pech gehad dan op andere vrijdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van Reaal Verzekeringen in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction. Zo versliep slechts vijf procent zich vandaag, tegen tien procent vorige week vrijdag. Ook was er één procent minder ruzie en liep de pc twee procent minder vast.

Een woordvoerder van Reaal vertelt dat het erop lijkt dat de deelnemers aan het onderzoek minder pech hebben dan normaal. "Het is echter onduidelijk of dat komt doordat mensen voorzichtiger zijn of omdat de omstandigheden anders zijn. Het kan ook gewoon toeval zijn". Een groot nadeel van vrijdag de 13e is de invloed van het bijgeloof van miljoenen mensen op de economie. Zo verzuimen in de Verenigde Staten opvallend veel mensen hun werk en worden zakelijke transacties uitgesteld.

Vrijdag de dertiende wordt in veel delen van de wereld als een ongelukkige dag beschouwd, wegens de combinatie van de dag vrijdag en het getal dertien. Eén van de verklaringen is dat vrijdag de dag is dat Jezus werd gekruisigd. Het getal dertien zou ongeluk brengen omdat het één meer is dan twaalf, het getal van perfectie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here