Gratis kippen te verkrijgen in Gent wegens overlast

In de krant, op het radionieuws, het was deze morgen niet te missen. Gratis bedeling van overlast-kiekens die her en der op het Gentse grondgebied gevangen worden. Het zijn nochtans nuttige beesten; ze eten al je gras op, bloemen en kleine bloemknollen incluis, ze laten overal hun sporen na, ofwel in de vorm van kunstig gegraven putjes, ofwel in de vorm van minder kunstig gedeponeerde uitwerpselen. Ze eten ook nog al je GFT op. Naar het schijnt.

Maar de bevolking van Gent is daar blijkbaar niet mee akkoord, dus worden de kippen aan die minderheid die kippen wel leuk vindt uitgedeeld. De vangsten van de Groendienst van Gent kan je vanaf vandaag tot en met 17 maart elke vrijdag gaan ophalen. De ophaling is geregeld van 13h tot 16h, dus, verstandige mensen als we zijn, waren we tegen half twee ter plaatse. Gelukkig maar, want er waren meer mensen dan er nog kippen waren, en de kandidaat-kippenadopteerders die na ons toekwamen, werden met lege handen teruggestuurd. Het werd even wachten, de laatste acht kippen moesten gevangen worden.

Gelukkig konden we rekenen op de vakkundige jachttechnieken van schepen Decaluwé, die voor de gelegenheid zijn nette pak en das had aangetrokken en de troepen van de groendienst kwam versterken. Samen met de verzamelde pers (een cameraman en een man met poes op stok van de VRT) verdwenen ze even, om na enkele minuten luid gekakel terug te komen met de laatste van de kippen van de week. En na het ondertekenen van een onderhoudscontract (je doet er niet mee wat je wil, consumptie is uit den boze), krijg je je kippen mee naar huis en kunnen je buren beginnen klagen over overlast. Kwestie van het probleem (?) te verplaatsen, nietwaar?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here