Jeep Wrangler : oerjeep in nieuw kleedje

Soms is het echt wel lachen geblazen met die Amerikanen. Zo lanceren ze zonder blikken of blozen de nieuwe 2007 Jeep Wrangler met volgende slogan : « de beste terreinwagen in de wereld en elders ». Omdat we wel eens met de voorgangers gereden hebben en toen – zowel op de weg als in het terrein – wel een stuk of wat concurrenten konden opsommen die we eigenlijk beter vonden, kunnen we deze blufpoker vooral appreciëren als humor. Maar omdat we een open geest hebben zullen we ten gepasten tijde de nieuwe Jeep Wrangler de kans geven om te bewijzen dat hij de beste is.

Ondertussen moeten we het met de persinfo stellen en daarin staat te lezen dat de – inmiddels 65 jarige Wrangler – uitgerust is met een nieuw frame, een nieuwe vormgeving, een nieuwe motor en nieuwe veiligheids- en comfortvoorzieningen meegekregen. Dat vertaalt zich naar meer mogelijkheden op ruw terrein, een grotere binnenruimte, een hoger comfort, een grotere verfijning, een groter vermogen en meer opties om de auto tot een open model om te bouwen.

[img]www.belg.be/ws/voertuigen/jeepvr.jpg[/img]

Voor het eerst biedt de Jeep Wrangler een elektronisch los te koppelen stabilisatorstang voorin aan – het Active Sway Bar System (ASBS). Dat maakt een bijkomende wielbeweging mogelijk om de zwaarste pistes te overwinnen. Daarnaast zorgt een Trac-Lok® achterdifferentieel met beperkte slip voor extra koppel en grip in situaties waarin de banden weinig grip hebben, zoals bij het rijden op zand, grind, sneeuw of ijs. ?De 2007 Jeep Wrangler Rubicon heeft een tweetraps Off-Road Rock-Trac

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here