Aalst Carnaval zit er weer aan te komen

Binnekort is het weer Aalst Carnaval en de gedachte alleen al doet m'n maag keren. Pas op, ook ik ga graag eens ergens sociaal een pintje drinken.. Maar moet ik daarom plastiek tetten ter hoogte van m'n middenrif plakken? Mascara waar Robert Smith van The Cure jaloers op zou zijn? Veren in m'n kont? Roze pruik? Er zijn zoveel mooie carnavals te bekijken in de wereld : perfect onthaarde benen, strooien rokjes, echte mooie tetten, ass-shaking, exotisch gebrandde blote buiken en opzwepende muziek. In aalst komt men niet verder dan opgeplakte tetten en hoempapa-muziek. (Ik schrijf aalst vanaf nu bewust zonder hoofdletter)

En de weken die er nu nog voorafgaan aan aalst carnaval kunnen de plaatselijke drankorgels al niet meer zwijgen over hun praalwagens. Praalwagens.. Wat piepschuim met lakverf over dat nog maar eens Guy Verhofstadt moet voorstellen. Ik gok dit jaar ook op een dode paus, een sharon in een ziekenhuisbed met een pitta op het nachtkastje en een minister Daems met een blonde stoot naast hem met ferme joekels.(inclusief bol buikje)

Steeds weer dezelfde beelden op TV: eerst een sfeerbeeldje, dan de burgemeester die komt spreken, op de achtergrond zien we dan prins pijpkonijn die de sleutel van de stad in ontvangst neemt en dan gaat men de straat op voor een interview van de meest miserabele kandidaat voor een levertransplantatie..

Ik zal dat weekend gewoon naar m'n stamkroeg gaan, 't mutske, en een pils drinken in een glas (voor de mensen van aaslt : dat is een bekerke in glas, dat wel koud aanvoelt en dat je niet kan platknijpen) bij Jaak en Linda.

aalst carnaval, aalst carnaval.. Je kan zo goed met je schoonma op vakantie gaan naar Irak en ze een blauwe helm opzetten…

Marcel De Kneut, 56jaar, alleenstaand, Triestenstraat 6b, Putkapelle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here