Vakantiegangers voorzichtig met mobiel internet

Omdat de mobiele internet tarieven in Europa onlangs verlaagd zijn, heeft vakantievergelijker Travelta onderzoek gedaan naar het gebruik van mobiel internet op vakantie. Uit onderzoek onder ruim 500 respondenten blijkt dat de Belgische vakantieganger op het moment nog steeds voorzichtig is met het gebruik van mobiel internet. Slechts een klein gedeelte van de ondervraagden (8%) geeft aan gebruik te maken van mobiel internet, ondanks de mogelijk hoge kosten. De grote meerderheid gebruikt zijn of haar mobiel echter alleen om te bellen en sms’en.

Internetgebruik in buitenland hoog
De vraag naar internet tijdens de vakantie is echter wel sterk aanwezig; van de ondervraagden zegt 52% tijdens de vakantie online te zijn. Vaak wordt hierbij even de mail bekeken, sociale netwerken gecheckt en wordt de weersvoorspelling erbij gehaald. Het grootste gedeelte gebruikt hiervoor het draadloze netwerk in combinatie met mobiel of pc. In steeds meer accommodaties kan er (gratis) gebruik worden gemaakt van het draadloze netwerk en ook bij restaurants, bars en cafés is deze mogelijkheid vaak aanwezig.

Steeds meer mobiel
Travelta verwacht echter wel een toename van mobiel internetverkeer op vakantie. Het smartphone gebruik stijgt namelijk zeer snel en de Europese internettarieven blijven dalen. Volgend jaar, per 1 juli 2013, zullen de prijzen verder verlaagd worden naar maximaal 54 cent voor een MB. In 2014 wordt nogmaals een prijsverlaging doorgevoerd waardoor een MB dan nog 24 cent mag kosten. Ook geldt er vanaf 1 juli dit jaar zowel binnen als buiten de EU een verplichting om klanten een waarschuwing te sturen als zij meer dan 50 euro verbruikt hebben.

Alle overige onderzoeksresultaten zijn te bekijken op www.travelta.be/opreisgaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here