Aalst pompt water als nooit gezien.

Aalst. Donderdagavond werd Aalst zwaar getroffen door een onweer. De brandweer van Aalst rukte met man en macht uit om de vele kelders in Aalst leeg te pompen. Aalst kende de laatste 30 jaar geen stortvloed aan meldingen. Burgemeester Uyttersrpot volgde de evolutie van in de brandweerkazerne. 

Niet alleen vele kelders liepen onder, zoals op het Keizersplein, maar ook het Klein Parksken veranderde in één grote vijver. Op veel plaatsen viel de solidariteit tussen bewoners op, die elkaar spontaan hielpen bij het tegenhouden van het water of om het water weer weg te krijgen.

Ook oud-Eendracht Aalst keeper en hulptrainer was aan de Immerzeeldreef het slachtoffer van het openzetten van de hemelsluizen.

Het brandweerkorps van Aalst kreeg ondersteuning van de Brandweerzone Zuid-Oost-Vlaanderen. Ondanks alle inspanningen kon de Brandweer niet alle oproepen beantwoorden. De Brandweer zet alles in het werk om iedereen die hulp heeft ingeroepen de nodige bijstand te verlenen. Wie hulp nodig heeft van de Brandweer kan terecht op het nummer 053 73 26 11

Belg. be zal vrijdag 6 juli meer nieuws over de weersomstandigheden brengen. (mas)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here