Waar we ons met allen blauw voor betalen

Een opinie van Dirk die we even in de kijker willen zetten. Waar we ons met z'n allen blauw voor betalen zijn de 6 regeringen en de hele structuur er rond. En daardoor is dit land zo gezins en bedrijfsonvriendelijk geworden. In het bijzonder is ons land in de afgelopen 25 jaar steeds bedrijfsonvriendelijk geworden , niet toevallig loopt dit samen met de verschillende staatshervormingen die toen immers hun aanvang namen en al maar meer bedrijfsleiders beginnen dit in te zien. Het VB is allerminst de verdediger van de lokale producenten maar des te meer van de multinationals en de grote financiële groepen. Een zoveel mogelijk versplintert Europa speelt dan ook in hun kaart (hoe verdeelder Europa is, hoe zwakker tov de andere machtsblokken).

De multinationals en grote financiële groepen investeren voornamelijk in deze nieuwe machtsblokken (zoals China) omdat daar van welke bedrijfs,milieu of lonen-ethiek hoe dan ook geen sprake is. Een zeer gevaarlijke en nefaste evolutie dus die we geheel op het conto van extreem recht kunnen schrijven. En het VB is niet een rechtse maar wel een extreem rechtse partij. De partij van de ondergang van de welvaart zoals we die tot nu toe kenden.

Vanmorgen was daar nog een voorbeeld van te horen op het journaal,dergelijke kwalijke ontwikkelingen hebben er voor gezorgd dat de Veurnse suikerfabriek onherroepelijk dicht gaat , meer dan 100 mensen op straat en zeker 1000 getroffen boeren. Extreem links en extreem rechts zijn twee handen op een buik ,ze zijn zoals broer en zus, de middelen die ze gebruiken zijn verschillend maar hun doel is hetzelfde. Een ongelofelijke decadente rijkdom en macht voor een zeer kleine toplaag en dit dank zij de inspanningen van een steeds armer wordende onderlaag. Dat België uitgekozen werd voor de verwezenlijking van dit verderfelijke project is niet verwonderlijk want België stond immers aan de wieg van de Europese Unie en moet er dus het eerst aan geloven. Maar België is niet alleen ook in Italië steekt het spook van de regionalisering de kop op.

Denk toch na over waar jullie mee bezig zijn, het kan toch niet dat jullie in zo'n wereld willen leven in ruil voor een paar vette kluiven van jullie broodheren. In deze tijden waarin iedereen de mond vol heeft van vrede , liefde , samenhorigheid is dit toch iets om over na te denken. ( Als reactie op Filip Dewinter is woedend )

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here