Alle hens aan dek bij SP.A Aalst.

Aalst. De Aalsterse sp.a keurde de verkiezinglijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 goed. “Het is een brede stadslijst geworden die goed de diversiteit in de Aalsterse samenleving weerspiegelt”, zo zegt Aalsters sp.a voorzitter Dirk De Pauw.

Volgens De Pauw was de interesse voor de lijst van de Aalsterse socialisten opvallend groot, al hebben de socialisten in Aalst het ook moeilijk om voldoende vrouwen te vinden. Ze  hebben een lijst kunnen samenstellen met een mix van ervaren en talentvolle kandidaten met veel goesting om Aalst verder op de kaart te zetten.

“We hebben een aantal verruimingskandidaten kunnen aantrekken, zoals Tim Schepmans, de uitbater van het populaire restaurant ’t Moment in De Ridderstraat.

De kopstukken op de sp.a lijst waren eerder al bekend. Schepen van stadsvernieuwing Ann Van de Steen trekt de lijst. Patrick De Smedt duwt de lijst. Dylan ‘Boonjaar’ Casaer en Daisy Van Gheit staan op 2 en 3. Het hardwerkende gemeenteraadslid Sam Van de Putte staat op 4.

Samen met de jonge Van de Putte staan er enkele beloftevolle kandidaten zoals  Anja De Bundel, Isabelle De Wuffel en Niels De Rudder bovenaan de lijst, of beter gezegd, in de eerste kolom.

Veel kandidaten hebben in het dagelijkse leven een sociaal engagement. Sam Van de Putte (4)  is coördinator in het expertisecentrum Dementie. Anja De Bundel (9) is directrice van de BUSOschool IBSO, in Aalst gekend als De Horizon. De immer charmante Niels De Rudder (11) is coördinator in de bijzondere jeugdzorg. Tinneke De Potter (29 ) is één van de sterke schouders bij de Armoedevereniging Mensen helpen Mensen van Kamiel Sergant.

Volgens De Pauw blijft de Armoedeproblematiek  een belangrijk maatschappelijk thema in Aalst. “Met heel wat ervaringsdeskundigen uit de Vierde Wereld willen we een krachtig signaal geven dat we met de sp.a blijven vechten tegen de sociale uitsluiting. Ook de komende zes jaar willen we blijven inzetten op een sociale stad waar iedereen, ongeacht leeftijd of inkomen, zich thuis moet voelen.” Schepen van Sociale Zaken en OCMW-voorzitter Patrick De Smedt is dagelijks begaan met deze problematiek. Een beleidsdomein waarin hij de laatste jaren grote stappen zette, ten voordele van de doelgroep.

Yannick Van Der Speeten steunt na jaren in de luwte te hebben gewerkt, opnieuw de SP.A-lijst. Zij is een volbloed mutualist en is de dochter van de eerste OCMW-voorzitter van klein-Aalst Martin Van der Speeten. Met Yannick heeft SP.A een kandidate die konsekwent de rood-groene lijn vertegenwoordigt, zo eigen aan de socialisten in Aalst sinds Marc Galle.

Ook de vakbond is goed vertegenwoordigd met onder meer Francois De Backer, Danny De Couck, Eddy Quintens en Gonda Peerlinck.

De ex-schepenen Patrick Jacobs en Dirk De Meerleer zullen de lijst mee ondersteunen.  Gracienne Van Nieuwenborgh komt na een indrukwekkende carrière in de Aalsterse politiek, zowel als schepen en als Vlaams Parlementslid niet meer op, maar blijft zich volop achter de sp.a scharen”.

Er is nog één plaats vrij voor een ‘verrassingskandidaat’. (mas)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here