Brantano voldoet niet als sociale werkgever

Volgens SETCa-BBTK zullen de werknemers van Brantano hun schoentje niet voor de schouw zetten, want sinds de sociale verkiezingen (mei 2004) weigert de directie van Brantano de verkozen organen ter vertegenwoordiging van de werknemers te erkennen. Voor het eerst moest het bedrijf Brantano, de gekende schoenwinkelketen met winkels in heel België, in mei jongstleden ook sociale verkiezingen organiseren.

Sindsdien bestaat er een Ondernemingsraad (OR) en een Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW), waar het bedrijf niet gelukkig mee is.

Vóór 2004 kon de directie van Brantano het zich veroorloven om elke toekomstige kandidaat voor de verkiezingen te ontslaan, zodra ze er weet van had. Wanneer de kandidaat door een vakorganisatie werd voorgedragen, kreeg hij meteen een functie met verantwoordelijkheden aangeboden, vergezeld van een gebetonneerde werkzekerheid (stukken beter dan de wetgeving die voor de sociale verkiezingen is voorzien).

Brantano maakt dezer dagen in de media nogal wat Sinterklaasreclame rond de waardebons die het zijn klanten in ruil voor gebruikte schoenen aanbiedt, het bedrijf voldoet ook aan de criteria voor ISO 9002, maar voldoet niet aan de criteria van een sociale werkgever die de organen ter vertegenwoordiging van de zowat 800 werknemers (over gans België) respecteert.

De vakorganisatie is de houding van het ouderwetse management beu en heeft bij hoogdringendheid gevraagd om een verzoeningsbureau samen te brengen alvorens een stakingsaanzegging te kunnen indienen, zoals voorzien is in het Paritair Comité 311 (Grote Kleinhandelszaken) waartoe Brantano behoort. Bron: SETCa-BBTK

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here