WMF-lek – Het grootste lek in Windows aller tijden

Alarm in computerland. De angst zit er goed in bij de internetgebruikers en beveligingsdeskundigen want ze vrezen voor oneindig veel virusaanvallen door het lek in Windows. Het lek zou zich niet beperken tot één versie van Windows zoals eerder was gemeld maar blijkt overigens in alle Windows-versies te zitten vanaf Windows 3.0.

De broncode die het lek misbruikt is vorige week openbaar is gemaakt op het internet. Hierdoor kan iedereen die ook wat kan knutselen misbruik maken van dit lek.

Bij de afbeeldingen kan een code zitten die allerlei commando's kan uitvoeren om virussen en spyware te downloaden. Van zodra een Windowsgebruiker een website bezoekt waarop een 'bewerkte' wmf-afbeelding staat of wanneer hij een e-mail opent waarin een besmette afbeelding zit met de exstentie .wmf-formaat (windows Meta File) is de computer reeds besmet.

Beveligingsbedrijven zoals F-Secure raden zelfs een niet-officieel reparatieprogrammaatje aan om het lek te voorkomen en dit omdat er nog geen officiële patch van Microsoft voorhanden is. Het WMF-lek wordt al het grootste lek in de computergeschiedenis genoemd.

Download: wmffix_hexblog13.exe (284 KB).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here