Koop een hond en vul de vragenlijst in

Binnenkort zal iedereen die een hond wil kopen eerst een vragenlijst moeten invullen, en dit zowel in dierenwinkels als asielen. Dit is een van de maatregelen die minister van Dierenwelzijn Rudy Demotte deze week in een Koninklijk besluit op de ministerraad heeft voorgelegd. BLID is niet volledig akkoord met dit initiatief.

De vragenlijst zou een beeld scheppen van waar en bij wie de hond terecht zal komen. Op basis van de antwoorden beslist de verkoper of je geschikt bent om een hond te houden. De bedoeling van deze maatregel is ongevallen met honden voorkomen.

BLID is niet helemaal akkoord met Koninklijk besluit van minister Rudy Demotte. BLID keurt de vragenlijst niet af, maar de organisatie vindt dat de lokale politie beter kan beslissen of de koper de hond krijgt of niet. Zij zijn namelijk het beste op de hoogte of er al dan niet reeds problemen zijn geweest met de kandidaat-koper op het gebied van dieren! Trouwens een verkoper zal steeds blijven verkopen zegt de woordvoerder van BLID.

BILID wil dat dierenbeschermingen ook moeten betrokken worden. Want zij kunnen eventueel een plaatselijk bezoek brengen aan de kandidaat-koper om te zien waar de hond terecht komt. Dierenbeschermingen hebben ervaring met dit soort zaken en er moet dus zeker rekening gehouden worden met hun advies! Aldus BLID.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here