Op 3 juli vertrekt het Aalsters koor Cantate Domino voor de vijfde maal naar Japan voor een concertreis van twee weken. De reis naar Japan past in een grootschalig project waarbij de cultuurheropleving in de door tsunami getroffen gebieden centraal staat. Cantate Domino treedt op in het noordoostelijke deel van Japan, waar de steden het meest getroffen werden. Het koor treedt op in de steden Tokorozawa, Aizuwakamatsu, Sendai en Shirakawa maar ook in de St Mary’s kathedraal en de Belgische ambassade in Tokyo: in totaal 14 optredens.

De concertreis wordt georganiseerd met de medewerking van de Belgische ambassade in Tokyo, en op uitnodiging van het Flanders Center te Osaka en het EU Japan Fest Committee. Beide verenigingen bevorderen de culturele uitwisseling tussen Japan en respectievelijk Vlaanderen en Europa.

Cantate Domino trad reeds op in alle werelddelen, maakte meer dan 100 internationale concertreizen en droeg de titel van Cultureel ambassadeur van Vlaanderen en Europa. Het koor is een van de weinige koren in België die tal van grote klassieke koorwerken op zijn repertoire heeft staan. Op het jongste jubelconcert in Aalst mocht dirigent David De Geest prins Filip en prinses Mathilde nog begroeten.

Tijdens de maand juni reizen Prins Filip en Prinses Mathilde trouwens eveneens op uitnodiging van het Flanders Center naar de getroffen gebieden. Het Flanders Center ziet de concertreis van Cantate Domino als een verlengstuk aan het Prinselijk bezoek.

Niet alleen de unieke muziekbeleving, maar ook het contact met de Japanse cultuur en de betrokkenheid in de door de tsunami getroffen gebieden, zullen voor de koorleden een onvergetelijke ervaring betekenen.

De reis vormt voor de koorleden de bekroning van het voorbije werkjaar en zal meteen ook andermaal bijdragen tot de culturele uitstraling van Aalst.

Voor meer informatie over het koor: www.cantatedomino.com