Gentse kinderen strijden tegen triatleet Peter Croes in ludieke zwemwedstrijd te Rozebroeken.

Op zaterdag 16 juni en zondag 17 juni maken de Gentenaren en andere nieuwsgierigen tijd voor de feestelijke opening van het spiksplinternieuwe Sport-en Recreatiecentrum Rozebroeken. Het grootste sportcomplex van de Benelux verwent jong en oud met mooie prijzen, toffe spelletjes, interessante promoties en een leuke uitdaging! Tien jongeren zullen het in een estafettewedstrijd in het nieuwe zwembad opnemen tegen de gekende triatleet Peter Croes.

Zondag 17 juni ’12 om 14u vindt er een ludieke zwemuitdaging plaats in het Olympisch zwembad. Tien sportieve kinderen (tussen 6 en 16 jaar) leggen een echte aflossingswedstrijd af tegen triatleet Peter Croes. De kinderen leggen samen dus 250 meter af, terwijl Peter het dubbele voor zijn rekening neemt. Door het unieke concept van het Olympisch bad dat door een ponton in twee wordt gedeeld is het mogelijk dit tegelijk te doen. De kinderen starten vanaf de startblokken samen met Peter Croes. Zij zwemmen 25 meter tot aan het ponton. Als zij het ponton raken mag het volgende kind vanaf het ponton in het water duiken en zo de 25 meter in de andere richting zwemmen. Peter Croes zwemt voorbij het ponton en doet de volle 50 meter en keert op het einde terug. Op deze manier kunnen de sportievelingen tegen elkaar strijden in hetzelfde bad. Christophe Peeters (Schepen van Financiën, Facility Management, Sport en Haven) zal het startschot geven en komt de zwemmers aanmoedigen. Iedereen kan het spektakel vanop de tribune of zelfs in het zwembad live meevolgen.

“Rozebroeken is het eerste grote investeringsproject van de Stad Gent dat is gerealiseerd via publiek-private samenwerking. De overheid, TMVW en S&R slaan de handen in elkaar om duizenden Gentenaars, jong en oud, meer mogelijkheden te bieden om te sporten in de best mogelijke omstandigheden.”

Wil jij de sportievelingen komen aanmoedigen tijdens hun wedstrijd tegen Peter Croes, zorg dan dat je paraat bent op zondag 17 juni ’12 om 14u!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here