Aalst – Aankoop volautomatische AED-defibrillatoren goedgekeurd

Aankoop volautomatische AED-defibrillatoren in het kader van AED project “OCMW Aalst Hartveilig” goedgekeurd.
De vraag aan de raad om AED-defibrillatoren aan te kopen in kader van het AED project “OCMW Aalst Hartveilig” werd gisteren 17 april 2012 goedgekeurd.
Er werd geopteerd voor de aankoop van zes AED’s, drie in de OCMW woonzorgcentra, twee aan de serviceflats en één in het administratief centrum ter waarde van 19.000 euro incl.BTW.

Op het advies van het Rode Kruis zullen de toestellen aan de buitenkant van elk gebouw geplaatst worden in weerbestendige kasten om de toegankelijkheid naar iedereen toe te vergroten. De toestellen en kasten zullen verzekerd worden tegen diefstal en vandalisme. Iedereen kan gebruik maken van dit draagbare toestel dat gesproken instructies geeft aan de gebruiker. Het toestel is volkomen veilig en zal alleen een schok geven als dat noodzakelijk blijkt uit de analyse van het hartritme, de moderne volautomatische AED’s kunnen dit onderscheid immers zelf maken en zullen geen schok afgeven als het hart normaal klopt.

Opleiding en communicatie rond dit project zijn noodzakelijk om de effectiviteit te gaan waarborgen, hiervoor biedt het lokale Rode Kruis zijn medewerking aan. Er zullen gratis opleidingen aangeboden worden in samenwerking met het Rode Kruis.
Bron: Patrick De Smedt
OCMW-voorzitter
Schepen van Welzijnsbeleid,
Sociale Zaken en Gezin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here