Laatste kans op gratis bezoek Diamantmuseum Provincie Antwerpen

Zondag 22 april 2012 – 10u-18u – Diamantmuseum – Kon. Astridplein – Antwerpen

Diamant is het hardste materiaal op aarde en daarom onoverwinnelijk, een echte held! Meet je krachten met diamant: ben jij even sterk en onverslaanbaar? Verzamel (met je team) superkrachten in het museum. De test zal uitwijzen of ook jij een diamantheld bent..

Het thema van deze editie van Erfgoeddag past perfect bij diamant en bij het Diamantmuseum Provincie Antwerpen

Het woord ‘diamant’ is afgeleid van het Griekse woord ‘adamas’ en betekent ‘de onoverwinnelijke’, wat te danken is aan zijn sterkte. Diamant is immers het hardste natuurlijke materiaal op onze planeet. Al sinds zijn ontdekking bewondert de mens diamant omwille van zijn specifieke eigenschappen. In dat opzicht is diamant zelf een held.

Via vragen, proefjes en interactieve activiteiten kunnen de bezoekers krachten en eigenschappen van diamant verzamelen. Enkel bezoekers met voldoende krachten op het einde van de rit, worden als diamantheld gehuldigd. De activiteiten zijn op gezinsmaat.

Op Erfgoeddag is het Diamantmuseum gratis te bezoeken. Omdat het museum vanaf 1 mei tijdelijk de deuren sluit, is 22 april 2012 een uitgelezen dag voor een Laatste Kans-bezoek!

Tot eind april 2012 wordt bezoeker getrakteerd op een boeiend tweeluik: ‘Best of’ of een overzicht van de topstukken uit eigen collectie en ‘Pareltjes uit Belgische collecties’: de mooiste diamantjuwelen uit Belgische collecties, met dank aan verschillende privé-verzamelaars, aan de collectie Boghossian (www.villaempain.com), de Sint Carolus Borromeuskerk, het Juweelhuis Antony (www.anthony.be) en de Collectie Zeberg (www.zebergbvba.be). Het initiatief zet de jarenlange samenwerking met de bruikleengevers extra in de verf en onderstreept hun vertrouwen in het uniek élan en de (inter)nationale uitstraling van het Diamantmuseum Provincie Antwerpen.

22 april betekent meteen ook het startschot voor een heuse feestweek waarbij vooral zondag 29 april een hoogtepunt wordt gezien die dag ‘het doek valt over het museum’ …

Praktische info

Erfgoeddag 2012 “Helden”
Zondag 22 april
10u-18u

http://www.diamantmuseum.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here