PC FOR ALL! – Aalst

De studenten van het tweede jaar KMO-management op de campus Aalst van de HoGent organiseren tussen 28 maart en 2 mei computerlessen voor vijftigplussers. Specifiek gaat het om een basiscursus, een cursus rond Officepakketten en een cursus over sociale netwerken.

Computers zijn niet meer weg te denken uit onze moderne samenleving, maar er zijn nog veel mensen uit vorige generaties die veel minder vertrouwd zijn met de computer en het internet. Vooral vijftigplussers blijken het er vaak moeilijk mee te hebben.

Voor die doelgroep willen onze studenten iets doen! Het is niet makkelijk om plots met al die vernieuwing om te gaan en wie niet meteen op die trein springt, hinkt achterop. Deze enthousiaste KMO-studenten willen de actieve, geïnteresseerde en leergierige vijftigplusser helpen door volgende workshops aan te bieden:

Basiscursus computergebruik: In deze workshop leren de vijftigplussers werken met de computer. Iemand die nog nooit een computer van dichtbij gezien heeft, zal er na deze lessen geen onwennig gevoel meer bij hebben.

Office: Tijdens deze lessen worden de ouderen wegwijs gemaakt in MS Word, MS Excel en MS PowerPoint. Een brief of een uurrooster maken, wordt kinderspel met Word. In het programma Excel kunnen ze een huishoudelijke boekhouding bijhouden of tabellen en grafieken maken voor hun hobbyclub of dergelijke. Een mooie fotopresentatie maken, kan dan weer met PowerPoint.

Sociale netwerken: Door deelnemers een profiel te laten aanmaken op Facebook en/of Twitter, kunnen zij op een leuke manier contact houden met familie en vrienden.

PRAKTISCH

In de periode van 28 maart tot 2 mei zijn er elke woensdag lessen. De lessen starten om 19 uur en eindigen om 21 uur.

Info & inschrijvingen via: fbo@hogent.be

HoGent – campus Aalst
Arbeidstraat 14
9300 Aalst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here