Wereldverteldag: 20 maart 2012

“Bomen zijn de eindeloze inspanning van de aarde om te spreken met de luisterende hemel”

Op World Storytelling Day luisteren zoveel mogelijk mensen over de hele wereld naar verhalen. Wereldwijd vertellen verhalenvertellers op wereldverteldag in alle mogelijke talen en op verschillende plaatsen hun verhalen. In een bonte mengeling van vertellen en luisteren, inspireren en genieten, loopt één rode draad over de hele wereldbol: we voelen ons met elkaar verbonden.

Op wereldverteldag staat de oeroude kunst en het ambacht van het vertellen centraal.

Het globale thema is in 2012 ‘bomen’.

Van Stoel tot Stoel – Vertelkunst Vlaanderen en de Werkgroep Wereldverteldag willen zoveel mogelijk vertellers stimuleren om tijdens de week van wereldverteldag het beste van zichzelf te geven. Jong en oud worden aangespoord om hun oren te luisteren te leggen bij één van de prachtige BOOM-verhalen.

Er zijn onder andere vertellingen gepland in:

Antwerpen, Betekom, Boechout, Brasschaat, Duffel, Ekeren, Hechtel, Impe, Merksplas, Mortsel, Oostende, Oostkamp, Tongeren, Vleteren, Wetteren, Wingene en Zulte.

Meer info over de locaties, datums en uren vind je op www.wereldverteldag.be.

Verhalen moeten worden verteld! Anders verdwijnen ze. Opgevreten door de tijd.
Van Stoel tot Stoel stimuleert de vertelkunst in Vlaanderen. Zowel beginnende vertellers als de meer ervaren exemplaren vinden bij Van Stoel tot Stoel inspiratie door middel van workshops en ontmoetingsdagen.
Maar: geen vertellers zonder publiek. Daarom staat van Stoel tot Stoel paraat om vertellementen te ondersteunen of zelf te organiseren. Zodat ze nog lang en gelukkig leven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here