Reorganisatieplannen bij FORTIS: "De maat is vol!"

Vakbonden eisen de onmiddellijke intrekking van de reorganisatieplannen bij FORTIS: "De maat is vol!". Vandaag heeft de directie van Fortis op de Ondernemingsraad meegedeeld dat zij de intentie heeft om verschillende diensten te herstructureren. Het gaat onder andere over de verwerking van papieren overschrijvingen. De vakbonden BBTK, CNE (Franstalige ACV-bedienden) en ACLVB zijn niet akkoord en overwegen om in verzoening te gaan als reactie op het optreden van de werkgever.

Dat de grote Belgische banken hun netwerk tot in het extreme rationaliseren en besparingsmaatregelen nemen voor hun zogenaamde " ondersteunende " activiteiten, waaronder de informaticadiensten… is geen echte primeur meer.

Dat diezelfde groepen tegelijkertijd steeds overvloediger winsten binnenhalen… en dat de banken de tewerkstelling steeds massaler doen afbrokkelen … ook dat is geen hot news.

Fortis blijkt dus geen uitzondering op de regel, helaas. Daarom zeggen de genoemde vakbonden dat ze dit niet langer kunnen pikken: de maat is vol!

Enkele maanden geleden, toen de Groep Fortis zijn groeiplannen aan de pers voorstelde, werden ook besparingsmaatregelen aangekondigd, zowel voor de zogenaamde « ondersteunende» activiteiten als voor de juridische afdeling, het aankoopbeheer en de personeelsdienst. Deze departementen moesten gecentraliseerd worden, wat een besparing zou opleveren van ongeveer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here