Toeterniettoe geselecteerd door SAM

RONSE – Toeterniettoe, de holebivereniging voor jongeren tot 26 jaar uit de Vlaamse Ardennen, is officieel geselecteerd door SAM, het crossmediaal project van de VRT en de Koning Boudewijnstichting. SAM is een project dat staat voor mensen die initiatieven nemen om hun leefwereld prettiger te maken; samen is alles mogelijk! Toeterniettoe diende zijn deelname eind augustus in en behoort sinds 24 oktober tot de "100 van SAM".

'Sedert een tijdje staan we al op de website van de Koning Boudewijnstichting, maar pas vorige week werd alles officieel: toen viel de langverwachte brief in onze postbus. Toeterniettoe krijgt 500euro om zijn project te realiseren.', zegt Gregory Vandewiele, algemeen coördinator van de holebivereniging. 'Met die 500euro gaan we allereerst een verzekering aangaan voor onze leden. Zo kunnen we ons vanaf dan op het nog actievere pad begeven. Daarnaast gaan we ook nieuwe informatiefolders maken om deze in ons werkgebied, de Vlaamse Ardennen, te verspreiden. Met die informatiefolder willen we holebi's uit de streek informeren.'

Toeterniettoe is intussen amper drie maanden verder en draait reeds op volle toeteren. 'Volgend jaar geven we nog wat gas bij. Dan hopen we namelijk erkend lid te worden bij Wel Jong Niet Hetero, de landelijke jeugdorganisatie voor Vlaamse en Brusselse holebi's, en de holebifederatie.', legt Gregory uit.

Toeterniettoe heeft verder nog een aantal projecten op tafel liggen voor de werkjaren 2006-2007. Zo ligt er nu al een idee op tafel om het éénjarig bestaan van de vereniging op een originele manier te vieren en zou men ook een grote trefdag willen organiseren in Ronse.

Info: www.toeterniettoe.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here