Nokere Koerse start in Ronse

Op woensdag 14 maart start de wielerwedstrijd ‘Nokere Koerse’ op de Grote Markt in Ronse. Vanaf 11u15 worden de wielrenners verwacht op het podium voor het tekenen van het startblad. Om 12u15 wordt het officiële startsein gegeven. Iedereen is welkom op de Grote Markt om dit gebeuren mee te maken.

Naar aanleiding van de start van deze wedstrijd worden een aantal verkeersmaatregelen genomen. Zo zullen de Peperstraat en de rijbaan op de Grote Markt (kant postgebouw) gesloten zijn voor het verkeer vanaf 5u00. Vanaf 5u00 is er parkeerverbod op de hele Grote Markt om de opbouw van de startzone vlot te laten verlopen.

In de Biesestraat, Hospitaalstraat, Zuidstraat (tussen de Grote Markt en het Kerkplein), op de parking Veemarkt en op parking De Kloef zal vanaf 8u00 een parkeerverbod gelden. Daar worden de volgwagens en bussen opgesteld. De Veemarkt wordt voorbehouden aan de organisatie.

Vanaf 8u30 wordt de Grote Markt volledig afgesloten. De woensdagmarkt vindt plaats op de parking Michel Portois.

Om de doortocht gemakkelijk te laten verlopen geldt vanaf 10u00 een parkeerverbod in de Zuidstraat (aan rechterzijde) en een deel van de Joseph Ferrantstraat.

Wielerwedstrijden door Ronse

Ronse is de wielterstreek bij uitstek voor veel fietsliefhebbers. Dit jaar zijn er weer heel wat wielerwedstrijden die een passage over de heuvels van Ronse opnemen in hun parcours met o.a. Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne – Brussel – Kuurne, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.

Meer informatie over alle doortochten en een eventueel ingevoerd parkeerverbod of éénrichtingsverkeer voor automobilisten kan je vinden op de website www.ronse.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here