Landbouwkrediet tot 2013 hoofdsponsor van wielerploeg

Optimisme alom bij de voorstelling van de vernieuwde ploeg Landbouwkrediet-Euphony. “Tot 2013 blijft Landbouwkrediet nog hoofdsponsor van de succesvolle wielerploeg”, zegt Luc Versele, CEO van Landbouwkrediet.

2012 werd een topjaar voor de ploeg Landbouwkrediet. Met 18 overwinningen in het voorbije seizoen met uitschieters zoals de winst in een etappe tijdens de Ronde van België en de zege in de Schaal Sels, kan het wielerteam tevreden op het voorgaande seizoen terugblikken. “Landbouwkrediet blijft daarmee prominent aanwezig in het profpeloton”, zegt Luc Versele. “Al vielen er ook wel wat renners uit door een blessure.” Onder meer Bert De Waele, Frédéric Amorison en Bobbie Traksel, speerpunten van de ploeg, kregen in 2012 af te rekenen met pech.

Euphony

Het was lange tijd nog niet zeker dat Landbouwkrediet zou kiezen om ook na 2012 hoofdsponsor van de ploegenformatie te blijven. “Maar het is dankzij de nieuwe co-sponsor, Euphony, dat we konden kiezen om ook in 2012 en 2013 hoofdsponsor te blijven”, klinkt het bij Versele.

Het Landbouwkrediet-Euphony Cycling Team ziet enkele belangrijke renners vertrekken. Het jonge talent Aidis Kruopis, die onder meer de Schaal Sels op zijn naam schreef, verkaste naar het nieuwe Australische project GreenEdge en Edwig Cammaerts trok naar Cofidis. De ploeg krijgt er wel Kurt Hovelijnck, in het verleden nog slachtoffer van een zwaar ongeval, bij. Ook heeft het team twee Belgische Kampioenen in hun rangen, want Sven Nys behaalde de titel in het veld en Jonathan Breyne werd voor het tweede jaar op rij Kampioen van België achter de derny. In totaal telt de ploeg 22 renners.

Aanvalslust

De ploeg hoopt vooral om de 18 zeges van het voorbije jaar te evenaren of zelfs te overtreffen. Een droom blijft een overwinning in een grote klassieker. En: “Aanvalslust is nog steeds een belangrijke eigenschap binnen onze ploeg”, zegt ploegleider Gérard Bulens, die samen met het team aan zijn 24ste seizoen als ploegleider in de wielersport begint.

Tot slot hoopt de ploeg Sven Nys volop te kunnen bijstaan in zijn strijd om een selectie voor de Olympische Spelen in Londen van aanstaande zomer. “Zo’n selectie ligt nog altijd binnen Svens mogelijkheden”, klonk het bij Bulens.

© 2012 – StampMedia – Niels Timmermans, foto: Paul Sweeck

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here