Primeur, Belgische harmonie brouwt eigen bier

Typisch Belgisch… Bier, muziek en mooie vrouwen. Het is: "DOGA" gelukt deze drie vaste waarden in harmonie te verenigen in een hedendaagse muziekvereniging. Over mooie vrouwen gaan we het deze keer niet hebben, maar wel over het bier. Zoals men vaak zegt in de volksmond "tussen pot en pint" werd er beslist een Aalsters bier op de markt te brengen onder de naam, je kan het al raden: "Doga… het bier waar muziek in zit".

Alle ingrediënten zijn aanwezig om fier over te zijn. Zo werd er gestreefd naar harmonie tussen zuur, zoet en bitter. Omdat het ook een muzikaal streekbier is, werd er geopteerd om in de fles een mooie hopbel te stoppen dat symbool staat voor muziek en natuurlijk ook voor de streek van Aalst. Wij zijn ook een buitenbeentje in Aalst toch? zegt Marleen, de voorzitster van Doga. Op deze manier zijn we de enige Koninklijke Harmonie die een eigen muziekbier kan presenteren in België.

Muzikale klanken klinken in Denderend Aalst. De Koninklijke Harmonie werd in 1787 onder de naam "Les Vrais Amis Constants" gesticht. Op de dag van vandaag is deze muziekvereniging de oudste én enige actieve harmonie in de regio Aalst -centrum. Hoewel het soms met hoogten en laagten ging, net zoals in een muziekstuk, was er steeds iemand om zijn nek uit te steken en de moraal op te krikken.

Ditmaal hebben enkele dynamische mensen de handen in elkaar geslagen om de Koninklijke harmonie De Oude Garde Aalst nieuw leven in te blazen. Marleen Geerts nam het voorzitterschap op zich en in samenspraak met de andere leden werd de harmonie herdoopt in DOGA (De Oude Garde Aalst). Op dit ogenblik zijn er weer 27 vaste muzikanten en 12 trommelaars actief die wekelijks repeteren onder deskundige leiding van Patrick De Boeck

Doga bestaat niet alleen uit muzikanten maar heeft ook cantinières welke reeds actief waren onder het bewind van Napoleon en hebben als taak de dorstige muzikanten te laven. Het kan tellen.

Doga zoekt nog steeds muzikanten, deze kunnen steeds mailen naar contact@doga.be

Website http://www.doga.be

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/dogabier.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here