Bruno Tuybens staatssecretaris overheidsbedrijven

Bruno Tuybens wordt de nieuwe staatssecretaris voor Overheidsbedrijven in de federale regering en zal op maandag 17 oktober 2005 om 11.30u de eed afleggen bij Koning Albert als staatssecretaris. Freya Van den Bossche wordt vice-premier, minister van Begroting en Consumentenzaken en staatssecretaris Peter Vanvelthoven wordt minister van Werk en Informatisering. Renaat Landuyt neemt de bevoegdheden Noordzee en Institutionele Hervormingen over van Vande Lanotte.

Bruno Tuybens werd geboren in 1961 te Ukkel, als tweede zoon van een Westvlaamse moeder en een uit Gent afkomstige vader. Hij liep voornamelijk school in Aalst. Hij is kandidaat in de rechten. Na een lange periode in Opwijk, woont hij nu met zijn vriendin in hartje Brussel. Hij is vader van twee oudere en één jongere tiener.

Professioneel was hij lange tijd voor Kredietbank (nu KBC Groep) en de beursvennootschap KBC Securities actief in de handel in afgeleide producten op aandelen. Hij publiceerde enkele boeken over dit thema, waarvan de voornaamste 'Opties zonder drempels' uitgegeven werd door 'De Tijd' in de begin jaren negentig.

Sinds eind 2002 is hij bij vermogensbeheerder KBC Asset Management hoofd van de cel duurzaam en maatschappelijk verantwoord investeren (vroeger stond dit eerder bekend als 'ethisch beleggen').

Namens de KBC Groep is hij tevens bestuurder en mede-voortrekker van het nieuwe private investeringsfonds voor microfinanciering in het zuiden 'Impulse Microfinance Investment Fund'.

Als vrijwilliger is Bruno Tuybens sinds 1982 actief bij de internationale mensenrechten-beweging Amnesty International. Zijn voornaamste bezorgdheden zijn de strijd tegen de doodstraf en de structurele uitbouw, fondsenwerving en communicatie van de vereniging. Tussen 1999 en 2003 was hij rechtstreeks verkozen voorzitter van Amnesty International Vlaanderen, gedurende twee jaar in combinatie met het voorzitterschap van de Belgische sectie van de vereniging.

Twee maanden geleden werd hij in Mexico verkozen tot lid van het 'International Executive Committee' van de vereniging. Samen met mensen uit Argentinië, Nieuw-Zeeland, Australië, de V.S. en enkele andere Europese landen zou hij de volgende jaren zich op louter vrijwillige basis actief hebben ingelaten met tal van acties voor meer respect voor de rechten van de mens en de verdere versterking van Amnesty International wereldwijd.

De tijd die rest, wordt liefst besteed aan reizen, vrienden, gezellig zuiders tafelen, langere wandelingen in de Ardennen en (jammer genoeg veel te weinig tijd voor) fotografie zegt hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here