Veel Facebook fan pagina’s op zwart – Startup biedt oplossing

Door de vele veranderingen die Facebook de afgelopen dagen heeft doorgevoerd lijkt een belangrijke Facebook wijziging te zijn ondergesneeuwd. Hierdoor gaan vele Facebook fan pagina’s aanstaande zaterdag mogelijk op zwart. Naast in het oog springende veranderingen zoals het aangepaste nieuwsoverzicht en de vernieuwde profielen heeft Facebook aangekondigd dat Facebook applicaties en fan pagina’s gebruik moeten maken van een beveiligde SSL (Secure Socked Layer) verbinding. Applicaties en fan pagina’s die hier op 1 oktober 2011 niet aan voldoen zullen op zwart gaan, of op zijn minst een veiligheidswaarschuwing weergeven voordat bezoekers toegang krijgen.

Uit onderzoek blijkt dat 32% van ’s werelds grootste Facebook fan pagina’s nog niet is voorbereid op deze wijziging (n = 130). Verwacht wordt dat dit percentage bij fan pagina’s van kleinere organisaties nog hoger ligt. “Zelfs bedrijven als Skittles, Sony Playstation en Nutella hebben hun fan pagina’s niet aangepast”, aldus Wilco de Kreij, CEO van WP4FB. “Per 1 oktober zullen dus ook deze fan pagina’s volgens de Facebook richtlijnen deels onbereikbaar zijn.” Het probleem doet zich ook in Nederland voor. Zo zijn fan pagina’s van ondermeer 3FM, Hi en Pathé ook nog niet voorbereid op de wijziging.

De Nederlandse startup WP4FB speelt hier slim op in. WP4FB stelt per direct een gratis tool beschikbaar om op eenvoudige wijze fan pagina’s aan te maken die op alle fronten voldoen aan de vernieuwde Facebook eisen. De tool is een plugin voor het populaire CMS WordPress waarmee gebruikers hun fan pagina’s kunnen aanmaken en beheren vanuit hun eigen website omgeving. Het voornaamste voordeel van een dergelijke fan pagina, is dat bedrijven beter in staat zijn grote aantallen Facebook fans te werven.

Over WP4FB
WP4FB, voluit WordPress for Facebook, richt zich op het leveren van WordPress plugins om op eenvoudige wijze Facebook fan pagina’s aan te maken en te beheren. Het bedrijf gaat tegen de trend in van alternatieve partijen (e.g. FanPageEngine en Pagemodo) die jaarlijks enkele honderden dollars rekenen om één Facebook fan pagina te kunnen beheren. Bij WP4FB kan de gebruiker met één licentie al zijn of haar fan pagina’s beheren. Bovendien zijn er geen terugkerende kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here