Deadline Vlaamse Scriptieprijs Nadert en maak kans op 2500€

30 000. Zoveel scripties werden er dit jaar aan Vlaamse universiteiten en hogescholen geschreven. Al deze nieuwe kennis, het product van liters bloed, zweet en tranen dreigt verloren te gaan. Het merendeel van de Vlaamse scripties verdwijnt namelijk al snel onder een dikke laag stof. Dankzij de Vlaamse Scriptieprijs is er nog leven na de deadline.

Nog tot 10 oktober kunnen studenten hun bachelor- of masterscriptie indienen bij de Vlaamse Scriptieprijs. Ze maken zo kans op 2500€. Men noemt de prijs niet voor niets de meest prestigieuze scriptieprijs in Vlaanderen. Naast het prijzengeld maken de deelnemers kans op heel wat media-aandacht. De scriptie die hen een jaar of langer aan het bureau kluisterde, krijgt bij inschrijving automatisch een prominente plaats in de online scriptiebank, waar het voor gemiddeld 500 bezoekers per dag als researchmiddel dient.

Naast de overkoepelende Vlaamse Scriptieprijs kunnen studenten ook meedingen naar de Agoriaprijs, de Eosprijs en de Klasseprijs. Wie een scriptie rond technolgie & innovatie, exacte wetenschappen of onderwijskunde en didactiek schreef, maakt respectievelijk kans op 500 euro, een iPad of een citytrip.

Maar hoe maak je een abstract wetenschappelijk werk toegankelijk? Juist daarin ligt de uitdaging voor deelnemers aan de Vlaamse Scriptieprijs. Genomineerden en winnaars onderscheiden zich door hun onderzoek uit de doeken te doen in een journalistiek artikel. En dit zo vlot, leesbaar en nieuwswaardig mogelijk.

De prijsuitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs vindt dit jaar plaats op 19 december in Museum M in Leuven. Het tienjarige jubileum van de wedstrijd wordt gevierd samen met Lord Robert Winston. De gerenommeerde professor fertiliteit uit Londen is onder meer bekend door zijn bijdrage aan The human body op BBC. Als Lord zet hij zich voornamelijk in voor betere wetenschappelijke educatie op school.

Ook jouw scriptie is goud waard! Schrijf je in op www.scriptieprijs.be en maak kans op 2.500 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here