Vlaams Blok krijgt andere naam

Gisteren veranderde het Vlaams Blok van naam. Voortaan is het Vlaams Belang. Voor Spirit maakt een naamswijziging geen verschil uit. Dezelfde mensen blijven aan het roer staan. Hetzelfde gedachtegoed onder de schedels. Dezelfde groeistrategie is aanwezig, namelijk het aanwakkeren van angst en het creëren van haat.

Samenwerking met een dergelijke partij blijft voor Spirit uitgesloten. Spirit is een Vlaamse partij voor zelfbewuste progressieve Vlamingen. Geen partij van vendelzwaaiers, wel van mensen die het beseffen dat het goed om leven is in Vlaanderen en die Vlaanderen een warm hart toedragen. Spirit heeft begrip voor zij die hun Vlaamse identiteit uitdragen door bijvoorbeeld met de Vlaamse feestdag een vlag uit te hangen. Het vieren van een feestdag mag niet geclaimd worden door een extremistische partij.

En daar knelt de schoen. Het nieuwe logo van Vlaams Belang annexeert generieke stijlelementen en kleuren. Symbolen en kleuren van alle Vlamingen. Het wordt alsmaar moeilijker zelfbewuste Vlaming te zijn, zonder geassocieerd te worden met een xenofobe partij. Aldus Geert Lambert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here