...

Rookstopsessies zijn nu een cadeau

Rookstopsessies zijn populair

Rookstopsessies zijn tegenwoordig een populair vader- en moederdagcadeau aldus vader- en moederdagcadeau. Naast de traditionele geschenken zijn ook de ‘rookstopsessies’ als cadeau voor Vader- en Moederdag voltreffers. “Het is niet alleen origineel, maar voor de naasten van rokers ook een goede manier om hen mee te motiveren en aan te moedigen om te stoppen met roken. Traditioneel zijn januari, de maand van de goede voornemens, en september, wanneer we met frisse moed terug zijn van vakantie, de maanden waarop mensen beslissen om te stoppen met roken. Vader- en Moederdag (in de provincie Antwerpen vieren ze op 14 augustus Moederdag) zijn doorheen de jaren twee extra momenten geworden om te stoppen. Dat die steun belangrijk is, vertel ik ook in mijn pas verschenen boek ‘Roker, Ik zie u graag’.

 Rookstopsessies Els Bosch met boek

Getuigenis van de zeventigjarige François

Aan de hand van de getuigenis van de zeventigjarige François”, zegt Rookstopcoach Els Bosch uit Retie. “Ik rookte liefst vijftig jaar. Mijn vaste wandelvriend Staf probeerde me te doen stoppen. Hij probeerde het zelfs via mijn dochter: “Jij moet ervoor zorgen dat hij gaat stoppen.” Zij knoopte dat goed in haar oren. Nadat Staf geheel onverwacht overleed, had zij nog een missie te volbrengen. Op Vaderdag kreeg ik van mijn kinderen een bon voor een rookstopsessie met Els. Dat was slim gespeeld. Ik kon niet anders dan gaan. Af en toe heb ik nog goesting om te roken, dat zal wellicht nooit weggaan. Ik slaagde erin, met de hulp van Els, om mijn gedachten te verzetten en aan iets fijns te denken. Zeg nooit ‘nooit’, maar ik geloof dat ik niet meer ga roken. Met de juiste steun kan iedereen stoppen”, eindigt François zijn openhartige getuigenis in het boek van Els Bosch.

Zes erkende tabakologen

Samen met de zes erkende tabakologen van rookstopcoach.be heeft Els de voorbije jaren meer dan 5000 mensen geholpen dankzij de rookstopsessies en begeleid tijdens het stoppen met roken. “Globaal neemt het aantal rokers af, maar uiteraard zijn we er nog lang niet. We hebben nog steeds meer dan onze handen vol met gemotiveerde rokers die echt geholpen willen worden en willen afrekenen met hun verslaving. Naast de cursussen die in de lift zitten, doet ook de interesse voor mijn boekendebuut mij deugd. Niet alleen met de feestdagen, in januari en september, maar ook naar aanleiding van Vader- en Moederdag zijn het boek met een ondersteunende rookstopsessie een origineel geschenk waar rokers en hun omgeving nog jaren plezier aan gaan beleven. Op basis van mijn ervaring weet ik dat iedereen kan slagen in deze rookstopsessies”, zegt Els Bosch enthousiast.

Els Bosch Boek Rookstopcoach

Meer info over Els Bosch -de Vlaamse Allen Carr – en haar boekendebuut ‘Roker, ik zie u graag’ vind je op www.rookstopcoach.be.