...

Circusfestival ‘Sint in de Piste’

Circusfestival ‘Sint in de Piste’ terug in Sint-Niklaas

Circusfestival ‘Sint in de Piste‘ palmt laatste 2 weekends van november opnieuw Grote Markt Sint-Niklaas in! “Ondanks Covid mochten we vorig jaar toch weer 30.000 mensen ontvangen, voor ons hét bewijs van de sterkte van het circusfestival ‘Sint in de Piste. Het is herfst en de temperaturen dalen, dus de (ondeugende) kinderen beginnen onrustig heen en weer te schuiven op hun stoelen. Voor je het weet is Sinterklaas immers weer in het land. Zoals gebruikelijk (28e jaargang) viert de Sint zijn verjaardag in Sint-Niklaas al tijdens de laatste twee weekends van november op de Grote Markt.

Circusfestival Sint in de Piste 2022

Wereldacts vullen de grootste circustent

Dit tijdens het spectaculaire circusfestival ‘Sint in de Piste’. De wereld van vliegende, jonglerende, zwevende en balancerende wereldacts vullen de grootste circustent van Europa in dit circus met een moderne twist. Natuurlijk gebeurt alles weer onder het toeziend oog van Sinterklaas en zijn Pieten! Er is veel ruimte voor interactie en ook zingen ze de meest bekende sinterklaasliedjes met het publiek. Er moet ook nog een mysterie worden opgelost, want blijkbaar leest de heilige zijn brieven niet meer…of komt er nog meer?

Sint in de Piste (Sint) 2022

De acts zijn allemaal internationale grootheden met naam

Vuur, motoren, paarden, prachtige kostuums, een sprookjesachtige belichting, een groot live circusorkest, een goodiebag voor alle kinderen en nog tal van verrassingen zorgen samen voor een totaalbeleving voor het ganse gezin tijdens dit circusfestival. De hoge kwaliteit, gekoppeld aan de zeer democratische ticketprijzen (€12 – €15, incl. reservatiekosten), maken van ‘Sint in de Piste’ met recht en rede ‘Het Allerleukste Sinterklaasfeest in Vlaanderen’Tickets & info: www.sintindepiste.be.

Een tent van wereldniveau

Een tent van wereldniveau, verdient ook artiesten van een exclusieve klasse. De acts zijn allemaal internationale grootheden met naam en faam (check HIER). Wereldrecordhouders, internationale prijswinnaars, Europese premières, spraakmakende acts … ze zijn allemaal te bewonderen in het megagrote circusdorp in Sint-Niklaas. Nergens vind je zoveel kwaliteit in een circuspiste! Enkele absolute hoogtepunten uit de show: ‘Sterke man’ en veelvuldig Guiness World Record-houder in verschillende disciplines DENIS ‘HERCULES’ ILCHENKO uit Oekraïne.

Sint in de piste 2022 (acts)

Een Europese première

Een Europese première met het jonge, Spaanse echtpaar STEACY & MIKHAIL, die hun betoverende, maar levensgevaarlijke nieuwe luchtnummer presenteren. Klamme handen van opperste spanning wanneer publieksfavorieten en internationaal felbegeerde, Braziliaanse top-act DIORIOS met hun 5 motoren tegen ongeziene snelheid door de grote metalen Globe Des Doods raast. Gerenommeerd paardentrainer ROBERT STIPKA (Oostenrijk) presenteert de paarden uit het al even befaamde Circus Louis Knie als Europese primeur in een gloednieuw dressuurnummer vol prachtige, gracieuze schoonheid.

Nieuw Verhaal

We schrijven brieven aan Sinterklaas. 
Al eeuwenlang.
Maar wat als Hij ze niet meer leest?
Of is er dit jaar iets anders aan de hand?

Ontdek het allemaal tijdens ‘Sint in de Piste!’

Foto’s: House Of Entertainment.