...

Documentairereeks ‘Getekend Charlie Bucket’

Documentairereeks voor kijkers van Pix+

Documentairereeks ‘Getekend Charlie Bucket’ (achtdelig) dompelt kijkers Pickx+ onder in wondere wereld van Roald Dahl en creatieproces Vlaamse musicalversie ‘Charlie and the Chocolate Factory‘ Vanaf donderdag 27 oktober 2022 + uitzending live show ‘Meet the Charlies’ op 8 november. Productiemaatschappij Deep Bridge tovert in december 2022 Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt om tot Willy Wonka’s Chocoladefabriek.

Documentaire Getekend charlie Bucket

De wondere wereld van auteur Roald Dahl

Het presenteert er de eerste Vlaamse versie van de familiemusical Sjakie en de Chocoladefabriek. Aan de vooravond van de feestelijke première van het festival op 10 december dompelt tv-zender Pickx+ je volledig onder in de wondere wereld van auteur Roald Dahl met de achtdelige documentairereeks “Getekend Charlie Bucket” met Het indrukwekkende creatieve proces dat hoort bij deze overheerlijke musical om je vingers bij af te likken.

Saartje Vandendriessche presenteert

“Charlie Bucket” De documentairereeks “Getekend Charlie Bucket” zal elke donderdag beschikbaar zijn van 27 oktober tot 15 december 2022 rond 22:10 Show op Pickx+. Op dinsdag 8 november heeft Pickx+ ook een spetterende liveshow “Meet the Charlies” gepresenteerd door Saartje Vandendriessche, waarin 19 kinderen naast “Willy Wonka” Nordin De Moor strijden om de felbegeerde felbegeerde rol van ‘Charlie’ het beste van zichzelf geven.

Astrid Stockman

Deze live-uitzending is ook het hoogtepunt van een maandenlange zoektocht naar drie sterretjes die om de beurt de uitdagende rol van “Charlie” zullen spelen. “Charlie and the Chocolate Factory” wordt een musical waar je duimen en vingers van aflikt. De musical is gebaseerd op de beroemde romans van Roald Dahl (‘Matilda’, ‘De Grote Vriendelijke Reus’ en ‘De Reuzenperzik’). Nordin De Moor neemt de excentrieke hoed van Willy Wonka over in de eerste Vlaamse versie. Een cast met sopranen Astrid Stockman, Yemi Oduwale (“Dertigers”) en Sali Haidara (#LikeMe) spelen mee in een cast die verder ook nog barst van de musicaltoppers.

The Fly on the Wall

Aan de vooravond van de première van de musical in december 2022 neemt Proximus’ premiumzender Pickx+ kijkers vanaf 27 oktober mee door de magie van Roald Dahl. Deze achtdelige documentairereeks “Getekend Charlie Bucket” laat je kennismaken met de fantasierijke auteur en de tijdloosheid van zijn schrijven, en onderzoekt wat Roald Dahl betekent voor andere makers en auteurs, en laat het zien als ‘The Fly on the Wall’ het indrukwekkende, creatieve proces dat gepaard gaat met deze Vlaamse musicalproductie.

We nemen je bij de hand doorheen het boeiende proces dat schuilt achter de allereerste Vlaamse versie van de magische musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’. Van casting, kostuum- en decorontwerp, tot regie en script, alles en iedereen probeert de verwondering en emotie van Dahl te vertalen in een documentairereeks en een boeiende voorstelling. We zien schetsen stap voor stap tot leven komen en de wondere wereld van Willy Wonka vorm krijgen.” 
– Deep Bridge –

“Wanneer het project werd voorgesteld, waren we meteen te vinden voor het idee. Jonge mensen die hun dromen willen realiseren, dat past 100 procent bij waar we bij Pickx+ voor staan. Voor de ‘Moments that make us’. Toevallig ook onze baseline. Daarnaast past het ook mooi in de ‘Think Possible’ filosofie. We zijn blij om er samen met deze documentaiarereeks onze schouders onder te kunnen zetten.”
Krijn Jonckheere, hoofd Entertainment bij Pickx+ –

charly And The Chocolate Factory


Live show ‘Meet the Charlies’
opname 22 oktober – Blikfabriek Hoboken
Uitzending 8 november – Pickx+

Het grootste vraagteken dat eigenlijk nog rest is: Wie wordt Charlie? Deep Bridge startte in april 2022 met meer dan 300 gegadigden de zoektocht naar hun ‘Charlie’. Na een eerste selectieronde werd dat aantal teruggebracht naar 90. Na de auditie op 28 mei werden daaruit de 40 kinderen gekozen die op 30 juli mee het podium op mochten tijdens het zotte musicalfeest ‘One Night Only’ in de Proximus Pop-Up Arena. Op basis van hun prestaties daar, werden de 19 kinderen geselecteerd die vanaf begin september mochten starten in THE CHARLIE ACADEMY.

Willy Wonka zoekt kinderkast

THE CHARLIE ACADEMY is een traject met als einddoel het bepalen wie de rol van Charlie (3 kinderen afwisselend) op zich zal nemen en wie tot het kinderensemble (16 kinderen) zal behoren. De apotheose van dit academisch avontuur vindt plaats op 22 oktober, tijdens de opnames van de live show ‘Meet the Charlies’ in de Blikfabriek in Hoboken. Daar geven de jonge helden nog een keer het beste van zichzelf tijdens leuke battles en groepsnummers, waarin ze musicalklassiekers brengen met een liveband.

De vakjury, bestaande uit Stany Crets, Floris Devooght, Helle Vanderheyden en Laurenz Hoorelbeke, én Evy Gruyaert die met haar gezin de familiejury vormt, hakken na afloop van de show de knoop door en beslissen welke 3 kleine sterren in de huid van ‘Charlie’ mogen kruipen.

Na de documentairereeks kan je op dinsdag 8 november om 20u40 op Pickx+ genieten van deze wervelende live show en uitgebreid kennismaken met de ‘Charlies’!