...

Wieze bierfeesten opnieuw geslaagd

Wieze Bierfeesten een geslaagde tweedaagse

Wieze bierfeesten die dit weekend opnieuw doorgingen mogen alvast geslaagd genoemd worden. Toen we vrijdagavond op de eerste dag van het gebeuren Wieze binnen reden zagen we onderweg al veel mensen in Tiroleroutfit richting de oktober Wieze hallen afzakken. Wie ooit Wieze zei, dacht onmiddellijk aan oktoberhallen met Oktoberfest. Tussen 1956 en 1987 kwamen miljoenen binnen- en buitenlandse toeristen naar het kleine dorpje bij Lebbeke om onze nummer één nationale drank, het bier, te vieren tijdens het Oktoberfest. Wie herinnert zich niet meer het grote Bayern orkest dat vooraan opgesteld stond tegen de muur van de vriendschap? En de verschillende echte Tirolergroepen die uitgenodigd werden om de echte Oostenrijkse sfeer weer te geven? Spijtig genoeg behoort dit allemaal tot het verleden.

Wieze Bierfeesten toegang

Ein Prosit

Maar terug naar vrijdagavond, en de huidige Wieze oktoberfeste. Toen we de imposante Hall binnentraden zagen we al een groot verschil met verleden jaar. De hal was een heel stuk kleiner gemaakt wat uiteraard de sfeer en de gezelligheid ten goede kwam. Omstreeks 18u werd het eerste vat bier aan geslagen, daar konden we door omstandigheden niet bij zijn. Daarna was het aan DJ Aus Den Bergen om de feestelijkheden op gang te spelen. Omstreeks 19u nam de live band het Dendermonds Bierkwartet het over en liepen de eerste bezoekers de hal binnen. Ook een eerste Ein Prosit kwam er toen aan onder de kundige leiding van presentator Stefaan De Winter ook gekend van Die verdammte Spielerei uiteraard gekleed in zijn traditionele “Marcelleke”.

erfeesten Stefaan De Winter

De Romeo’s

Net als verleden jaar was het daarna de beurt aan Eddy Wally imitator Freddy Wally die ook een gesmaakt optreden weggaf en ook al voor de nodige sfeer zorgde. Achteraf natuurlijk gevolgd door Ein Prosit samen met onze vriend Stefaan De Winter. voor de volgende drie kwartier muziek en sfeer stond opnieuw DJ Aus Den Bergen in. Plots stormden alle dames van jong tot oud naar voor om plaats te nemen voor het podium. De reden lag voor de hand want wie verscheen er op dat moment op het podium? juist niemand minder dan de drie mannen van De Romeo’s volledig in outfit, één van de hoofdacts op vrijdagavond. er werd luidkeels meegezongen op hits zoals daar zijn Viva De Romeo’s, Dans De Sirtaki, Houden Van Elkaar enz… Ook de security mensen hadden op dat moment goed hun werk om af en toe één of andere al dan niet dronken persoon de toegang tot het podium te ontzeggen.

Wieze Bierfeesten De Romeo's

Johan Veugelers

Ook hadden ze de handen vol om sommige tafeldansers te behoeden om zacht of hard met de vloer kennis te maken. Natuurlijk mocht na het optreden van de Romeo’s een Ein Prosit met de artiesten niet ontbreken wat ook gebeurde. Ook de traditionele ad vundum wedstrijd werd opnieuw gehouden en de titelverdediger kon ook dit jaar zijn titel verlengen. Johan Veugelers kwam ook nog langs samen met een hele groep danseressenen één danser. Deze bewees ook dat je zelfs op een arccordeon hardrock kon spelen en toverde zo maar ACDC tevoorschijn alsook Summer Of 69 van Bryan Adams luid meegebruld door het aanwezige publiek. Na dit wel gesmaakte optreden volgde er uiteraard nog een Ein Prosit met deze man en daarna mocht Franzke en DJ Aus Den Bergen de eerste avond afsluiten.

Wieze Bierfeesten Johan Veugelers

Bart Kaëll

s’ Anderendaags werd alles nog eens overgedaan maar in plaats van de Romeo’s was naast Johan Veugelers de hoofdact weggelegd voor Bart Kaëll. die maakte van de avond gebruik door het wereldrecord Marie-Louizen te vestigen. Dat record werd gevestigd door een 900-tal deelnemers. Dus de eerste passage van zowel de Romeo’s al Bart Kaëll op de Wieze Bierfeste mag zeker als geslaagd beschouwd worden. Een persoonlijk minpuntje vond ik wel het ontbreken van de traditionele frisdrank Almdudler, misschien een tip voor volgend jaar? Maar voor de rest alweer een editie met sfeer, gezelligheid, vriendschap, liefde maar vooral veel bier. Ook dit keer veel lof voor deze opnieuw puike organisatie. Bij leven en welzijn zijn we er volgend jaar terug en uiteraard opnieuw met een volledig verslag.

Wieze Oktoberfeesten

Voor meer foto’s klik hier