...

Wat je moet weten voor het afsluiten van een GSM abonnement

GSM abonnement

Wat je moet weten voor het afsluiten van een GSM abonnement

GSM abonnementen zijn er voor mensen die weinig gebruik maken van hun mobiele telefoon maar ook voor een ieder die graag onbeperkt op zijn of haar telefoon scrolt. De kosten per abonnement hangen dan ook af van het gebruik. Zo is de gebruiker van een GSM abonnement met 2,5 GB internet en 200 bel en sms minuten goedkoper uit dan iemand die een ongelimiteerde bundel heeft met internet, bellen en sms´en. Ga je binnenkort de grens over binnen Europa? Geen paniek, dan is je GSM abonnement meestal gewoon geldig in de EU-landen. Reis je buiten de Europese Unie, stel dan een limiet in zodat je niet voor ongewenste kosten komt te staan.

Verschillende soorten abonnementen voor je GSM

GSM abonnementen zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van wat er allemaal in het pakket zit. Zo is het mogelijk om een abonnement af te sluiten met een bepaald aantal belminuten en sms´jes per maand of ongelimiteerd waarbij je dus onbeperkt kunt bellen en sms´en. Daarnaast bepalen ook de hoeveelheid internet GB´s waarvan je gebruik wilt maken op je GSM bij welk GSM abonnement je uitkomt. Zo zijn er internetpakketten met 4G internet van bijvoorbeeld 2,5 GB, 5 GB, 10 GB of 20 GB. Mocht je geen abonnement vinden die bij je persoonlijke behoeftes aansluit, dan is het ook mogelijk om zelf een abonnement samen te stellen.

Gezamenlijke abonnementen voor het hele gezin

In het geval van een gezinssituatie is het meestal voordeliger om met het hele gezin een GSM abonnement af te sluiten. Vaak krijg je dan als gezin een bepaalde gezinskorting op je abonnement als er een extra gezinslid zich aanmeldt voor een abonnement. Bovendien heb je zo alle informatie verzameld in één overzicht waardoor je volledige controle hebt over alle data. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld het telefoongebruik van bepaalde gezinsleden wilt controleren. Door een bel- en datalimiet in te stellen is het mogelijk om onverwachte torenhoge rekeningen te voorkomen.

Overstappen op een ander GSM abonnement

Twijfel je al langer om over te stappen op een ander GSM abonnement? Dat kan in de meeste gevallen heel makkelijk via internet. Let er hierbij wel op om aan te geven dat je graag je eigen nummer wilt behouden. Binnen no time ben je voorzien van een passend abonnement!