...

Wintercircus Vlaanderen tweede editie

Wintercircus Vlaanderen opnieuw in Sint-Niklaas

Wintercircus Vlaanderen brengt nieuwe, exclusieve wereldacts naar Sint-Niklaas! Grootste circustent van Europa op grootste markt van België! Donderdag 24 en vrijdag 25 (UITVERKOCHT!) november 2022. Een in de grootste circustent van Europa exclusieve, spraakmakende wereldshow op de grootste markt van het land, het “Wintercircus Vlaanderen”! Het veelgeprezen circusfestival “Sint in de Piste” vindt dit jaar plaats op de Grote Markt in Sint-Niklaas pakken voor de tweede editie van ‘Wintercircus Vlaanderen’ op 24 en 25 november 2022 uit met nieuwe, verbluffende wereldacts in een spectaculaire, nostalgische, maar tegelijk verassend eigentijdse show. ‘Wintercircus’ is een uitzonderlijk event voor Vlaanderen, want nergens vind je zoveel kwaliteit in een circuspiste. Wereldrecordhouders, internationale prijswinnaars, Europese premières, spraakmakende acts … ze zijn allemaal te zien in het megagrote circusdorp in Sint-Niklaas.

Wintercircus Vlaanderen tweede editie 2022

Veelvuldig Guiness World Record-houder

Veelvuldig Guiness World Record-houder in verschillende disciplines DENIS ‘HERCULES’ ILCHENKO uit Oekaïne geeft het begrip ‘sterke man’ een nieuwe invulling. Komisch talent en technische perfectie gaan hand in hand bij de eigen(zinnige) interpretaties van tal van circusdisciplines door de geroemde THE WOLF BROTHERS (Tsjechië). De internationaal bejubelde ALEXANDER JUNIOR (20 jaar, Roemenië) presenteert een evenwichtsnummer, uniek binnen zijn genre, waarin kracht, elegantie en finesse in perfecte balans worden gebracht. De bonte vrolijke viervoeters van grootmeester PETER BALDER (Duitsland) gedragen zich (meestal) als de meest voorbeeldige leerlingen van de (honden)school en zorgen niet enkel voor de gulle lach, maar tonen ook dat de innige band tussen mens en dier het bijna-onmogelijke mogelijk maakt. Elegantie, charme en schoonheid in de allerhoogste hoogte van de circuskathedraal met SUSAN JASTERS (Italië) en verbazingwekkende wipplank-kunsten door dé absolute toppers in dit genre: TROUPE ALEXANDER, een  acrobatengezelschap van 7 grote talenten uit Roemenië.

Sint in de piste

Een Europese première

Een Europese première met het jonge, Spaanse echtpaar STEACY & MIKHAIL, die hun betoverende, maar levensgevaarlijke nieuwe luchtnummer presenteren. Klamme handen van opperste spanning wanneer publieksfavorieten en internationaal felbegeerde, Braziliaanse top-act DIORIOS met hun 5 motoren tegen ongeziene snelheid door de grote metalen Globe Des Doods raast. KENNETH HUESCA (Spanje), één van de meest opgemerkte buiksprekers van dit moment, brengt quasi-menselijke poppen tot leven in zijn technisch hoogstaande en humorvolle act. Vanuit een grote deskundigheid en een nog grotere liefde voor het edele dier, presenteert gerenommeerd paardentrainer ROBERT STIPKA (Oostenrijk) de paarden uit het al even befaamde Circus Louis Knie, als Europese primeur in Sint-Niklaas in een gloednieuw dressuurnummer vol prachtige, gracieuze schoonheid. Voor de ultieme beleving bij al deze wereldacts, giet ‘Wintercircus Vlaanderen’ er ook nog eens de klanken van een uitgebreid en getalenteerd SHOWORKEST (internationaal) overheen.

Sint in de piste

Marc Boon

Dit bonte internationale gezelschap en de show worden in goede banen geleid door de Belgische ringmaster MARC BOON. Zijn passie en vakkennis voor de magische cirkel van zand en zaagsel, flair, humor en charme, maken van hem de perfecte gastheer voor deze volmaakte circusbetovering!

Praktisch
‘Wintercircus Vlaanderen’
Donderdag 24 november 2022 – 20u00
Vrijdag 25 november 2022 – 20u00 (UITVERKOCHT!!)
CIRCUSTENT – Grote Markt – Sint-Niklaas

De show van ‘Wintercircus Vlaanderen’ duurt 120 minuten (+ pauze) en is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Tickets vanaf €25 (tribuneplaatsen, excl. reservatiekost) + bijzonder voordelige tarieven en leuke incentiveformules voor groepen & bedrijven.

Alle info & tickets: www.wintercircusvlaanderen.be.