...

Veilig reizen – waar u zeker op moet letten

Veilig reizen - waar u zeker op moet letten

Veilig reizen – Alle zaken waar je op moet letten als op reis gaat.

Eerst en vooral is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw huis goed beveiligd is voordat u vertrekt. U wilt niet dat er in uw huis wordt ingebroken terwijl u op reis bent. Vraag indien mogelijk een vertrouwd familielid of vriend om voor u op te passen terwijl u weg bent of gebruik op zijn minst een online service die tijdelijke huishoudsters biedt tegen een vergoeding.

Plan vooruit en laat u niet verrassen, reserveer tijdig uw vervoer

Hoewel dit misschien een goed idee klinkt, moet u ervoor zorgen dat u eerder dan gepland voor een betrouwbare bron van vervoer van en/of naar het bus-/treinstation of de luchthaven zorgt. Gaat u zelf met de auto naar de luchthaven, reserveer tijdig uw vervoer. Zonder planning is het moeilijk uw wagen achter te laten aan de luchthaven vanwege tijdgebrek en het kostenplaatje. Alles heeft zijn prijs.

Ga naar Parkos en vergelijk de beste plaatsen om te parkeren aan de luchthaven. Parkos is een betrouwbaar en veilige vergelijkings- en boekingsplatform voor parkeren in de buurt van luchthavens. Hun doel is om reizen gemakkelijk en betaalbaar te maken door reisproblemen te elimineren door off-site veilige parkeerplaatsen op of aan de luchthaven te vergelijken en te boeken.

De verschillende parkeermogelijkheden op een luchthaven zijn:
1. Shuttle parkeren is de goedkoopste optie
2. Valetparking – matig/duur
3. Park & ​​Walk – duur
4. Park Sleep Fly (hotel + parkeerplaats) – duurste

Off-site parkeren

Kwaliteitsdiensten en een lagere prijs verkrijgt u meestal bij off-site parkeren. Dit omvat een privé pendeldienst naar de luchthaven, parkeerservice, wasstraat, autocontroles, bagage-assistentie, opladen van elektrische voertuigen, een verwarmde/geconditioneerde wachtruimte met toiletartikelen en meer.

24 uur voor u gaat reizen

Controleer nog even het lijstje zodat u zeker weet dat u niets aan het toeval overlaat. Zijn uw reisdocumenten, identiteitskaart en alle boekingen geregeld ? Zitten alle noodzakelijke verzorgingsproducten en kledingstukken in de reiskoffer ?

Bewaar niet al uw waardevolle spullen op één plek, ook niet als deze zich in de geldgordel bevindt. Geheim onthuld! Rovers weten dat reizigers al hun buit in geldgordels verstoppen, dus we moeten wat sluwer zijn.

Het aller bijzonderste is nog even op de site van de vliegtuigmaatschappij de vluchtgegevens te controleren en u te vergewissen dat de vlucht wel degelijk en correct is geboekt.

Googlemaps is uw vriend als u wil reizen

Surf nog even via Googlemaps naar de luchthaven van uw bestemming en volg zo de route naar u verblijfplaats. Op die manier lijkt het of u er al geweest bent en dit zal een goed gevoel geven bij aankomst op uw bestemming.

Doe je onderzoek

Ten slotte kan het bestuderen van informatie interessante resultaten opleveren; Deze tips kunnen u tijd en zelfs een deel van uw zuurverdiende geld besparen. Ten eerste kan vervoer per trein, bus en/of vliegtuig in veel verschillende landen moeilijk zijn; op sommige plaatsen kunnen buitenlanders geen kaartjes online kopen (alleen op het treinstation). In andere gevallen kunnen tickets aanzienlijk goedkoper zijn als ze lokaal worden gekocht dan wanneer ze buiten het land worden gekocht. Een goed voorbeeld zijn vluchten van Santiago naar Paaseiland, die goedkoper zijn als ze in Chili worden gekocht.

Oriënteer u als het station of de luchthaven verlaat

Voordat u door die glazen deuren naar de grote aankomsthal gaat, moet u vijf minuten de tijd nemen om bij elkaar te komen, ervoor te zorgen dat u alles hebt en een plan te maken. De meeste luchthavens hebben een professionele en gereguleerde taxilijn, een gedeeld busje of zelfs een luchthavenbus.

Neem dus vijf minuten de tijd om snel de verschillende opties te verkennen. Toeristen die voor de meer voordelige keuze van het bus- of metrosysteem kiezen, moeten extra opletten bij het reizen naar hun bestemming.

Zoals eerder besproken, is het verstandig om de scatter-methode te gebruiken, waarbij u al de waardevolle spullen spreidt. Het wordt ook aanbevolen om nooit uw portemonnee of iets van waarde in de voor- of achterzak van uw spijkerbroek te doen.

Dieven zijn experts in het relatief gemakkelijk hun vingers in en uit zakken halen, vooral op drukke plaatsen zoals een metrostation. Ten slotte moeten reizigers achterdochtig zijn tegenover de lokale bevolking en mogen vreemden nooit hun tassen aanraken of hanteren.

Bus- / treinreizen

Als u van plan bent om met de trein of bus door het land te reizen, is het eerste wat u moet doen voordat u een ticket boekt, ervoor zorgen dat de route veilig is.
Controleer de lokale richtlijnen en zorg ervoor dat de cursus niet een is waar overvallen of ongelukken plaatsvinden. Vooral bussen zijn er in alle soorten en maten, dus het is het beste om op alle omstandigheden voorbereid te zijn; het kan koud of erg heet zijn.

Ten slotte is het best een eersteklas ticket te kopen, niet alleen omdat de stoelen comfortabeler kunnen zijn, maar de bus kan in betere staat zijn dan de economy – versie. Een duurder kaartje kan betekenen dat de bus wordt onderhouden, of dat de twee chauffeurs om de beurt zijn. Voor eten, vergeet niet om je eigen snacks en gezonde energiedrankjes mee te nemen. Wist u dat energiedrankjes elektrolyten aanvullen!

Tip – Zorg ervoor dat u altijd precies weet waar u heen gaat, en als u de taal niet spreekt, neem dan een kaart mee waarop het station en verblijfplaats duidelijk is aangegeven.