...

Bezoekers expo Real Bodies schenken 5.000 euro aan kom op tegen kanker

Real Bodies heeft in totaal 5.000 euro opgehaald

De expo Real Bodies is een tentoonstelling over de wonderen van het menselijk lichaam in het Sportpaleis, gewijd aan kanker en kankeronderzoek. Deze expositie geeft bezoekers niet alleen cijfers en statistieken, maar maakt ze ook gevoeliger. Zo is een gezonde levensstijl nog steeds een van de beste manieren om kanker te voorkomen. Bezoekers kregen ook de kans om Kom op tegen Kanker te steunen via microdonatie. Samen met de donatie van Real Bodies is er in totaal maar liefst 5.000 euro opgehaald. Het voorstel ten gunste van Kom op tegen Kanker werd gesteund door Professor Dr. Dr. Dr. ir. Damya Laoui.

Bezoekers expo Real Bodies schenken 5.000 euro aan kom op tegen kanker - dokter onderzoek k o t k

Overlevingspercentage van kanker is tegenwoordig 70%

In haar onderzoek richtte ze zich op de mechanismen die de progressie van kanker vertragen. Ook Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, was zeer tevreden met de samenwerking. Elke dag vernemen meer dan 100 mensen dat ze kanker hebben. We weten dat we dit probleem geleidelijk kunnen oplossen door middel van kankeronderzoek. Als we 30 jaar terugkijken, is het overlevingspercentage nog steeds ongeveer 40% tot 50%. Gelukkig is het overlevingspercentage van vandaag 70%, maar dit betekent nog steeds dat ongeveer een derde van de mensen die begrijpen dat ze kanker hebben, het niet overleven.

een podcastserie over Real Bodies

Dit is onaanvaardbaar in deze samenleving. Daarom vecht Kom op tegen Kanker er tegen en zijn heel blij dat het onderzoek op een dergelijke wordt gesteund. We hopen dan ook dat we op een dag geen dierbaren meer zullen verliezen aan kanker ”, zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, in een podcastserie over Real Bodies gemaakt in samenwerking met AP Hogeschool.

Real Bodies, de expositie rond het menselijk lichaam, loopt nog tot en met pinkstermaandag 24 mei 2021 in het Hospitality Center van het Antwerps Sportpaleis. De expo is geopend van woensdag tot en met zondag, op weekdagen telkens van 10 tot 18 uur (laatste toegang om 17 uur), in het weekend van 9 tot 20 uur (laatste toegang om 19 uur). Tickets zijn enkel online te koop via www.teleticketservice.com en werkt met een beperkte capaciteit per (half) uur.

foto: Sportpaleisgroup