...

Timo Descamps maakt muzikale comeback

Timo is ook bekend in de Verenigde Staten

Timo Descamps maakt muzikale comeback met zelfgeschreven nummer ‘Nu ik jou ken’. Timo Descamps, die wij nog steeds kennen als de bassist “Jo” in de Ketnet-serie “Spring”, hij speelde de rol van “Gijs” in de soapserie “Familie” (VTM) en door het eerste seizoen van “Steracteur Sterartiest”, waar hij de derde plaats behaalde. Na een bewogen carrière te hebben beleefd, werd hij naast Vlaanderen en Nederland ook in de Verenigde Staten bekend. Nu is hij helemaal teruggekeerd met “Nu ik jou ken”, zijn eerste single in tien jaar! Timo zegt: “Ik woonde een tijdje in Los Angeles, en dacht zelfs dat ik klaar was met het acteren, maar het podium bleef me aantrekken.

Timo Descamps

Het is 10 jaar geleden dat Timo nog eens in de studio dook

Sinds 2018 werk ik opnieuw fulltime als theater- en stemacteur in België, met als hoogtepunt een rol in” The Great Gatsby “. Plots realiseerde ik me dat ik veel had gemist. Door de onverwachte gevolgen van de coronacrisis vond ik ineens tijd om me te wijden aan mijn grootste passie: muziek.” Met de hulp van producer en goede vriend de multi getalenteerde, Jérémie Vrielynck die momenteel hoge toppen scheert met zijn eigen solocarrière. Het is 10 jaar geleden dat Timo nog eens in de studio dook om een eigen nummer klaar te stomen”‘Nu ik jou ken’ werd geschreven op twee continenten. Ik ben eraan begonnen in Los Angeles en samen met Astrid Roelants en Jérémie afgewerkt in Deerlijk.

Timo vindt zichzelf terug in het nummer

Dit nummer komt recht uit mijn hart en heeft verschillende betekenissen. Uiteraard gaat het over een al dan niet ingebeelde grote liefde die je na lang zoeken eindelijk hebt gevonden. Maar er zit voor mij ook nog een diepere laag in. De combinatie van het lang van huis weg zijn, niet meer op het podium staan, mijn mama die lang ziek is geweest, waren allemaal dingen die ervoor zorgden dat de creativiteit een beetje tegengehouden werd. ‘Nu ik jou ken’ is dan ook een nummer dat net zozeer gaat om het terugvinden van jezelf en mezelf terugvinden als zanger en liedjesschrijver. En wees gerust het zal niet bij dit ene nummer blijven verzekerde Timo ons.

‘Nu ik jou ken’ van Timo Descamps is HIER beschikbaar op alle grote download- en streamplatforms