...

Sportpaleis Group steunt actie van Kom op tegen Kanker

smokefreeconcerts: binnen rocken, buiten roken

Sportpaleis Group steunt actie van Kom op tegen Kanker

Sportpaleis Group steunt actie van Kom op tegen Kanker - logo smokefreeconcerts

Iedereen weet dat roken in concertzalen verboden is. Toch zie je nog regelmatig mensen een sigaret opsteken. En dat is niet aangenaam voor de andere concertgangers. Die roken vaak ongewild mee en ademen zo schadelijke stoffen in. Om concerten rookvrij te houden, slaan Kom op tegen Kanker, concertpromotoren en zaaluitbaters de handen in elkaar. Ook Sportpaleis Group neemt deel aan de campagne #smokefreeconcerts, die tabaksrook voorgoed uit de concertzalen wil weren. Om de boodschap tot in de concertzalen te krijgen, deelt Kom op tegen Kanker vanaf 6 maart #smokefreeconcerts-polsbandjes uit tijdens een aantal concerten. Want rocken doe je binnen, maar roken doe je 

Een concertzaal is een afgesloten publieke ruimte en daar geldt al jaren een wettelijk rookverbod. Als iemand een sigaret opsteekt tijdens een concert, roken anderen passief mee en ademen ook zij de schadelijke stoffen uit de tabaksrook in. Daarnaast zet het vaak anderen aan om er dan ook eentje op te steken. En voor je het weet, rookt iedereen mee. De gezondheidsschade is niet min. Meerokers lopen een hoger risico op hartziektes, hartaanvallen (één op de tien hartaanvallen wordt veroorzaakt door passief roken), COPD, astma en longkanker. Passief roken door zwangere vrouwen verhoogt dan weer de kans op vroeggeboorte.

Hoog tijd dus voor sensibilisering. De sector en Kom op tegen Kanker slaan de handen in elkaar en nemen het op voor de niet-rokende concertganger. Vanaf 6 maart dragen alle partners een eenduidige boodschap uit op al hun communicatiekanalen: samen gaan we voor #smokefreeconcerts en halen we de rook uit het concert en de rock-’n-roll uit de sigaret.

#smokefreeconcerts: een krachtig signaal tot in de concertzalen
Wanneer iemand een sigaret opsteekt, zijn mensen niet geneigd om daar een opmerking over te maken. Daarom deelt Kom op tegen Kanker vanaf 6 maart #smokefreeconcerts-polsbandjes uit aan de ingang van een aantal grote Belgische concertzalen. Niet-rokers én rokers worden aangemoedigd om de bandjes te dragen tijdens het concert om zo samen voor een rookvrij concert te gaan. De polsbandjes zijn een subtiele manier om de niet-rokers te empoweren en het voor iedereen gezellig te houden. Zin in een sigaret? Steek ze buiten op. Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker: “De tijden dat roken en rock-‘n-roll samengingen, liggen achter ons. We willen de rook uit het concert halen en de coolheid uit de sigaret. Want iedereen heeft recht op gezonde lucht.”

Concertpromotoren en zaaluitbaters springen mee op de kar
We slaan de handen in elkaar met de concertpromotoren en zaaluitbaters, want zonder hen heeft onze actie geen draagvlak. Toen we rond de tafel gingen zitten, bleek al snel dat ook zij vragende partij zijn voor sensibilisering. We zijn erg tevreden met deze samenwerking.” – Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. AB Concerts, Democrazy, Depot Leuven, Gracia Live, Greenhouse Talent, La Madeleine, Live Nation Belgium, Paleis 12, STLive, Vooruit en ook Sportpaleis Group werken mee aan deze actie. Ook Studio Brussel deelt bandjes uit tijdens zijn showcases.

#smokefreeconcerts on tour
In de zalen van Sportpaleis Group zullen #smokefreeconcerts-polsbandjes worden uitgedeeld bij de concerten van:

– Florence + the Machine (Sportpaleis, 7 maart)
– The Kooks (Lotto Arena, 28 maart)
– Alice on the Roof (Vorst Nationaal, 30 maart)
– MNM Back to the 90s & Nillies (Sportpaleis, 5 en 6 april)

Meer info
www.smokefreeconcerts.be

1 REACTIE

  1. Roken in een concertzaal?
    De roker gewoon van bovenaf met een zeer fijne gerichte waterstraal blussen. :-))
    Algemeen bekend dat dit niet meer mag.
    Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
    Water is minder schadelijk dan die stinkende en kankerverwekkende rooktroep.

Reacties zijn gesloten.