...

Marie-Antoinette’ in Stadsschouwburg Antwerpen

Marie-Antoinette' in Stadsschouwburg Antwerpen - Logo Music Hall 1

Gerenommeerd Malandain Ballet Biarritz brengt
wervelende neoklassieke voorstelling
‘Marie-Antoinette’ in Stadsschouwburg Antwerpen

Belgische danser Frederik Deberdt (Izegem) schittert als Lodewijk XV

Marie-Antoinette
(Foto: Music Hall)

Vorig seizoen presenteerden Music Hall, Malandain Ballet Biarritz en het Belgische symfonische orkest La Passione de donkere en sensuele balletvoorstelling ‘Beauty and the Beast’, in een telkens tot de nok gevulde Stadsschouwburg Antwerpen. Geruggesteund door het succes en de vele positieve reacties op deze voorstelling, keert het gerenommeerde Malandain Ballet Biarritz op 23 en 24 maart 2019 terug naar Stadsschouwburg Antwerpen met een nieuw ballet. Deze keer is het verhaal van Marie-Antoinette, echtgenote van koning Lodewijk XVI van Frankrijk, aan de beurt.

Marie-Antoinette' in Stadsschouwburg Antwerpen - Music Hall 3
(Foto: Music Hall)

Naast haar veelbesproken dure smaak die haar de bijnaam ‘Madame Déficit’ bezorgde, had Marie-Antoinette ook een uitgesproken voorliefde voor kunst, theater en muziek. Vanuit deze invalshoek, met de focus op het theatrale, heeft choreograaf Thierry Malandain een wervelende productie uitgewerkt voor zijn 22-koppig ballet. Dit alles op muziek van Joseph Haydn, gebracht door La Passione olv dirigent Paul Dinneweth . Een absolute aanrader voor liefhebbers van het betere ballet met een moderne twist.

Bekijk hier de trailer

Malandain Ballet Biarritz
Het Malandain Ballet Biarritz is één van de negentien ‘Centres Choréographiques Nationaux’ (CCN) in Frankrijk. Sinds de oprichting in 1998, staat het ballet onder leiding van directeur-choreograaf Thierry Malandain en is het gehuisvest in het ‘Gare du Midi’ van Biarritz, dat omgebouwd werd tot evenementenhal. Het vaste gezelschap bestaat uit 22 dansers en hun stijl wordt doorgaans onder ‘neoklassiek’ gecatalogeerd.

‘Marie-Antoinette’ staat op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen.

‘Marie-Antoinette’
Productie: Music Hall TS ism Malandain Ballet Biarritz
Choreografie: Thierry Malandain
Muziek: Joseph Haydn
Balletgezelschap: Malandain Ballet Biarritz
Orkest: La Passione
Duur voorstelling: 88min. zonder pauze