...

82 ste Vlaams Nationaal Zangfeest 17 maart Lotto Arena

82 ste Vlaams Nationaal Zangfeest 17 maart Lotto Arena - ANZ
(Foto: ANZ)

82ste Vlaams Nationaal Zangfeest

Zing Vlaanderen Vrij

Op zondag 17 maart vindt het 82ste Vlaams Nationaal Zangfeest plaats in de vertrouwde Lotto Arena in Antwerpen. Zelfs na 81 edities blijft het Zangfeest trouw aan de principes : liederen zingen, een overtuiging uiten , genieten van Vlaamse cultuur. Met vaste tred op naar de honderdste editie. Voor de samenzangliederen werd een greep gedaan uit de Vlaamse strijdliederen, volksliedjes, moderne kleinkunst , een staalkaart aan wat Vlaanderen aan liedkunst heeft voortgebracht.

Het Geraardbergse koor Gaudicanto zal ons ook extra verrassen op vocale hoogstandjes. De knappe blazers van Brassband Scaldis zorgen naar goede gewoonte voor de begeleiding van de samenzang. Koor en orkest staan onder leiding van de dirigenten Simon De Paepe , Peter Leys en Danny van Uffel. Dit jaar verwelkomen we de muziekkapellen van KSA-Geraardsbergen, Chiro Sinaai en VNJ . Ook dit jaar willen we de Catalaanse zaak onder de aandacht brengen. Volksnationalisme is een zaak die niet alleen de Vlamingen aanbelangt. Hierin gaan ANZ en VVB samen voor een Europa der volkeren .

Guida Sallarès

Geboren in 1979 in Vic speelt de Catalaanse artieste Guida Sallarés de diatonische accordeon, een bewuste keuze om de Catalaanse volksdans te kunnen spelen. Haar grote inspirators zijn Carles Belda en Benjamin Macke. Ze is actief in de Oca Rosa-vereniging die evenementen rond folk en traditionele dans organiseert.

Wim Soutaer

Sinds zijn derde plaats bij Idool 2003 heeft Wim Soutaer een schitterend parcours afgelegd. Exact vijftien jaar na zijn monsterhit  ‘Allemaal’ bracht Wim in 2018 zijn vierde album uit onder de titel ‘Verbonden’. Op het komende Zangfeest willen we verbonden worden door zijn liedjes en kijken we uit naar een spetterend optreden van deze Vlaamse artiest.

 

PRAKTISCH

zondag 17 maart 2019 – 14.30u – Lotto

info & tickets

info@anz.be   – 03/237.93.92  –  Collegelaan 106 – 2100 Deurne

www.teleticketservice.com – 070/345.345