...

Penspony’ van Benny Su en Eduard Jumperdinky verovert Vlaanderen

Penspony’ van Benny Su en Eduard Jumperdinky verovert Vlaanderen - logo boep.be

Eduard Jumperdinky feat. Benny Su. – ‘Penspony’

Truiense ‘Penspony’ van Benny Su en Eduard Jumperdinky verovert Vlaanderen!

“Op 7 dagen 40.000 YouTube-views en een top-5 notering in iTunes is onwaarschijnlijk!”

Sint-Truiden leeft! Eersteklasse voetbalclub STVV is op weg naar een plek in de eindronde van POI. maar naast het voetbal zorgen ook Truienaar Benny Su en Eduard Jumperdinky met hun ‘Penspony’ voor de nodige commotie. “Zeven dagen geleden hebben we de track op YouTube gezet en ondertussen staat de teller op meer dan 40.000 views.  In de officiële iTunes-charts staan we momenteel zelfs op 5. Daarmee kloppen we zelfs o.a. Bastille, David Guetta, Ava Max en Peter Van de Veire. Onwaarschijnlijk”, zegt Kristof Duchateau, oprichter van de populaire Facebookpagina ‘Madlipz Sint-Truiden’ en de man achter Benny Su.

“’Penspony’ slaat op iemand die een behoorlijke bierbuik heeft. Het is een botsautoplaat over het wel een wee van de penspony’s, inclusief de jump-beats. Daar mijn vriend-producer Eduard Jumperdinky voor gezorgd. Het mooiste moment was maandag toen de bekende Truiense-dj Frank Mellemans de ‘Penspony’ speelde op het carnaval. Ik had kippenvel toen iedereen op het plein mee sprong op de beats. Nooit gedacht dat dit nummer zo hard zou aanslaan, niet alleen in Sint-Truiden en Limburg. Zelfs in de andere provincies heeft ‘Penspony’ ondertussen een draagvlak. Dialecten zijn populair in Vlaanderen. Denk maar aan het succes van de tv-serie ‘Eigen Kweek’. 

Penspony’ van Benny Su en Eduard Jumperdinky verovert Vlaanderen - Penspony 1
(Foto: Boep.be)

De voorbije dagen kreeg ik spontane vragen van radio- en party-dj’s die het nummer willen hebben om toe te voegen aan hun playlists. “Benny, de mensen bellen voor die plaat en wij hebben die nog niet. Kan je die eens doorsturen?” Die berichten, die krijg ik constant en daarom trekken we het verhaal open en zetten we onze veroveringstocht in Vlaandeverder”, zegt Benny geamuseerd.

Gekte
De ‘Penspony’-gekte werkt inspirerend, want 26 april is er in de bekende Borgloonse discotheek Mac Queen een heuse ‘Pensponyfuif’. Benny Su: “Ik zal er zijn, want de inkomsten zijn voor het goede doel. Het succes en de gekte zit hem in het verstaanbaar Truiens dialect en de productie. Eduard Jumperdinky weet wat er leeft in Vlaanderen. Hij kwam met het idee om in te spelen op retro-jump. Een stijl die op dit moment onwaarschijnlijk populair is bij de jeugd. Bij de eerste tonen van ‘Penspony’ worden ze gek en beginnen ze als losgeslagen paarden te springen op de dansvloer. Voor mij is de single nu al geslaagd, maar ik denk dat we nog gaan verschieten nu we de single helemaal loslaten op Vlaanderen. Let the beast go!”

Bekijk de video hier: