...

Communie of lentefeest in coronatijden? Maak er zo toch de mooiste dag van!

Communie of lentefeest in coronatijden? Maak er zo toch de mooiste dag vanCommunie of lentefeest in coronatijden? Maak er zo toch de mooiste dag van!

De communies en lentefeesten zijn verplaatst naar het najaar of gaan in een veel kleinere kring door. Normaal zijn dit warme dagen vol lekker eten en vriendjes en familie. Maar ziet het er voor jullie ook anders uit? Ook met minder mensen of buiten in je eigen tuin, kan je er de mooiste dag van maken. Met deze tips vergeet je de deze speciale dag zeker niet!

Communiekaartje niet vergeten

Al is het wat een minder groot feest, vergeet de communiekaartjes zeker niet. Het is en blijft een belangrijk moment voor je kind en zou dus niet zomaar vergeten mogen worden. Er is nog tijd genoeg om de leuke momentjes in te halen, maar door nu al een kaartje te maken, toon je dat hoe dan ook hun dag is! Is het een beetje last minute? Wat dacht je dus van online communiekaartjes te bestellen om ze op te sturen via de post of zelf rond te brengen? Ook kan je al een uitnodiging toevoegen voor de datum wanneer het feest zou doorgaan. Heb je besloten om het feest te annuleren? Maak het communiekaartje dan extra speciaal door er iets aan de kaartjes toe te voegen zoals een persoonlijk briefje, een klein cadeau of een uitnodiging voor een FaceTime momentje. Zo wordt zijn of haar communie of lentefeest niet zomaar vergeten en wordt hij of zij extra in de bloemetjes gezet!

Mooiste cadeaus

Nu je niet iedereen kan zien op je communie, zijn leuke cadeaus ook iets om naar uit te kijken. Wil je kind graag gaan zwemmen met neefjes of knutselen met oma, maar gaat dat niet? Doe hen dan deze leuke activiteiten cadeau! Je kan hen dan bijvoorbeeld cadeaus geven die passen bij de activiteit zoals zwembandjes of een schilderezel. Zo kunnen ze al dromen van wanneer het terug kan! Ook is het heel fijn om een fotocadeau te geven nu we nog even niet dicht bij familie of vriendjes kan zijn.

Buiten spelen is zalig

Nodig de drie beste vriendjes van je kind uit in de tuin en laat hen samen zo veel mogelijk leuke activiteiten doen. Buiten in je eigen tuin of park kan je enorm veel doen: organiseer bijvoorbeeld een zoektocht met spannende vragen, doe-opdrachten en natuurlijk met een toffe rode draad. Dit is ook perfect als je geen grote tuin hebt. Met voetverf samen grote tekeningen maken is voor de creatieveling. Iets meer aan de sportieve kant? Organiseer dan voetbalwedstrijdjes, koop een hoelahoep of waterballonnen of laat hen dansen en turnen. Woon je in de stad? Ga dan naar een park en organiseer spelletjes zoals verstoppertje, op touwen lopen, frisbeeën, Kubb of Spikeball.