...

Erik Goossens maakt musicaldebuut

Erik Goossens maakt musicaldebuut als ‘Vlaamse Kevin Costner’ 

Erik Goossens maakt musicaldebuut als ‘Vlaamse Kevin Costner’. Het was al bekend dat de producer van Music Hall op verschillende manieren Studio Zuid – de nieuwe naam van de  geheel vernieuwde Zuiderkroon – zou openen in september 2021. Samen met een heerlijk diner kan je er kijken naar de hitmusical “The Bodyguard”. Wie in de voetsporen mocht treden van de betreurenswaardige Whitney Houston en de levende Hollywood-legende Kevin Costner, die de rollen van superster Rachel Marron en haar lijfwacht Frank Farmer in de originele kaskraker onsterfelijk maakte, bleef tot op de dag van vandaag een goed bewaard geheim.

Erik Goossens

Erik Goossens wordt de Vlaamse Kevin Costner

De term “verrassend” wordt vaak gebruikt in verschillende aankondigingen van casts, maar het is absoluut gerechtvaardigd. Creatieve duizendpoot Erik Goossens zal zijn debuut maken als “Vlaamse Kevin Costner” en zal de rol van Frank Farmer’s bodyguard op zich nemen. Voor Erik, die optreedt als acteur (inclusief Peter Van den Bossche in “Familie”, “Made in Vlaanderen”, “Boerenpsalm”), zanger (Leopold 3, solo, De Grungblavers), presentator (“Super 50”, “Kan Dit?! ”, …), maar ook als theatermaker (o.a. ‘Mn Zkt Vr’ geregisseerd door Stijn Coninx, ‘Je Veux L’amour’) zowat alle hoekjes van de entertainmentwereld bespeelde, betekent deze eerste deelname aan een musicalproductie weer een nieuwe en boeiende uitdaging.

April Darby speelde deze rol al in Nederland

De verrukkelijke Nederlands-Amerikaanse April Darby komt meteen door de grote poort binnen en maakt haar Vlaamse debuut als superster Rachel Marron in “The Bodyguard, the Musical Dinner Show. Normaal zou de tot op heden voor ons ‘verborgen parel’ April in maart 2021 haar intrede in Vlaanderen maken als ‘Maria Magdalena’ in ‘Jesus Christ Superstar, a musical dinner show’. Maar om bekende redenen werd deze Music Hall-productie uitgesteld tot een latere datum. Voor April hebben de angsten en gevoelens van superster Rachel Marron geen geheimen meer, want in 2015-2017 trad April al meerdere keren per week in de voetsporen van Whitney Houston en speelde ze deze hoofdrol in de hitmusical The Bodyguard in de Nederland.

April Darby

April Darby nam ook deel aan American Idol

Tegelijkertijd was ze ook lead-vocalist in dinnershow ‘Pandora’ in Studio 21 te Hilversum. In juni 2019 vertolkte April nog de titelrol in het openluchtspektakel ‘Aida in Concert’ (NL) en niet lang hierna was ze te horen in alle Nederlandse bioscopen als Nala in Disney’s ‘The Lion King NL’. Het internationale publiek kon reeds in 2010 kennismaken met de onwaarschijnlijke vocale capaciteiten van April Darby, toen ze via een Dream Ticket deelnam aan American Idol en het tot de vierde ronde schopte.

Opmerkelijke comeback voor Karoline ‘Leki’ Kamosi

Terug van even weggeweest is Karoline ‘Leki’ Kamosi, die een opmerkelijke comeback in de showbizzwereld maakt als Nicki Marron (zus van…) in deze productie. De multigetalenteerde Belgisch-Congolese (r&b en hiphop) artieste zette op jonge leeftijd haar eerste stappen in de muziekwereld onder begeleiding van één van haar oudere zussen, Manuela aka Ya Kid K van Technotronic, die in 1989 een wereldhit scoorde met ‘Pump up the Jam’. Van Manuela kreeg Karoline de bijnaam Leki, wat in het Lingala kleine zus/benjamin betekent.

Karoline Kamosi

Karoline ‘Leki’ Kamosi werkte voor verschillende radiozenders

Als tiener werkte ze aan verschillende muzikale projecten, maar besloot uiteindelijk alles te stoppen om zich te richten op haar rechtenstudies. Tijdens die studies ging Karoline echter, als studentenjob, aan de slag als VJ bij muziekzender TMF (‘Coolsweat’) en zo startte een lange carrière van 15 jaar in de media. Ze werkte als presentatrice o.a. ook voor Studio Brussel (‘Juice’), Jim (‘Hitbox’, ‘411 Magazine’), ATV (‘Provant’), MNM (‘Leki’), 2Be (’71°noord’) en Radio 2 (‘De Madammen’). Onder de naam Leki bracht ze o.a. de hitsingles ‘Breakin’ out’ en ‘Crazy’ uit.

In het voorprogramma van Amy Winehouse stond Karoline ‘Leki’ Kamosi

Op de TMF Awards 2004, die ze zelf opende en presenteerde, kreeg ze twee prijzen: die voor ‘Meest Belovend Nationaal’ en die voor ‘Beste R&B/Rap Nationaal’. In 2008 kwam haar single ‘Over the rainbow’ uit, wat ook de Belgische titeltrack voor de reeks ‘Prison Break’ was. Ze werkte o.a. samen met de Amerikaanse Grammy Award-winning rapper Coolio en dj Felix da Housecat, en stond in het voorprogramma van artiesten als Amy Winehouse, Lauryn Hill, Estelle, Busta Rhymes, The Game,  Aaliyah ea. In 2013 maakte Karoline haar eerste uitstapje naar het theater voor de hoofdrol in ‘Josephine B.’, een musical over het turbulente leven van de zwarte revuester en verzetsheldin Josephine Baker.

Kristof Verhassel maakt eveneens zijn musicaldebuut

Wie ook zijn musicaldebuut maakt, is Kristof Verhassel, die zich in ‘The Bodyguard, the musical dinner show’ van zijn slechtste kant mag laten zien als stalker van zangeres en filmster Rachel Marron. Het grote publiek kent de acteur uit Sint-Niklaas vooral van zijn rollen in de populaire soapseries ‘Familie’ (VTM, Stan Lauwers) en ‘Thuis’ ( Eén, Jasper Beerens), maar ook van de vele gastrollen die hij vertolkte in succesvolle tv-series als ‘Lili en Marleen’‘De Kotmadam’, ‘Professor T.’, ‘Vermist, ‘Spitsbroers’, ‘Wittekerke’, ‘Witse’, ‘De Zonen van Van As’ en ‘Ghost Rockers’.

Kristof Verhassel

Kristof Verhassel kruipt in de huid van ‘stalker’

Voor Kristof, die in het begin van zijn carrière als acteur meespeelde in een aantal producties van theatergezelschappen ‘Het Gevolg’ en ‘Malpertuis’, is deze rol een mooie terugkeer naar de theatervloer en een fijne afwisseling van zijn activiteiten als tv-acteur. Het feit dat hij niet moet zingen in deze musicalproductie, was ook “mooi meegenomen” voor zowel hem als het publiek, zo vertelde Kristof zelf met de glimlach.
Als collega-bodyguard Ray Court en alternate voor hoofdrolspeler Erik Goossens, heeft acteur en zanger David Cantens bij zijn debuut in een grote musicalproductie meteen een dubbelrol te pakken.

David Cantens vervult jongensdroom en wordt collega-bodyguard ‘Ray Court’

David werd bekend door zijn rol als de autistische Rudy Marsman in de gelauwerde tv-serie ‘Marsman’ en was nadien te zien in succesvolle tv-series en films als ‘Nieuw Texas’, ‘Brabançonne’ (film), ‘De Ridder’, ‘Professor T’, ‘Over Water,’ ‘Alleen Eline’ (film), ‘Amigo’s’, ‘Coppers’, ‘Zone Stad’, ‘Aspe’, ‘Witse’, ‘Flikken’ en ‘Wittekerke’. De voorbije jaren kon je hem aan het werk zien in de Eén-reeks ‘Gevoel voor Tumor’, in de 2 seizoenen van de Vlaamse remake van ‘De Luizenmoeder’ op VTM en sinds 2018 neemt hij in ‘Familie’ (VTM) de rol van Jonas Versteven voor zijn rekening.

David Cantens

David Cantens was onder de indruk van “Les Miserables”

Hoewel David Cantens ook als theateracteur de nodige adelbrieven kan voorleggen, is dit de eerste keer dat hij zich in een grote musicalproductie onderdompelt. Daarmee gaat toch een beetje een jongensdroom in vervulling voor David. Naast het feit dat hij de film ‘The Bodyguard’ sinds zijn jeugd zowat een tiental keer gezien moet hebben, was David destijds dermate onder de indruk van de musicalversie van ‘Les Misérables’ die Music Hall in 1998 in Vlaanderen op de planken bracht, dat hij sindsdien ervan droomde ooit in een Music Hall-productie te mogen staan. De cirkel is bij deze rond!

Whitney Houston haar eerste recensies waren niet goed

Wie “Bodyguard” zegt, zal onmiddellijk aan Whitney Houston denken. Het beroemde en betreurenswaardige popicoon met platina stembanden (en platen) vereeuwigde de rol van de vervolgde superster Rachel Marron in de gelijknamige film uit 1992, met Kevin Costner als haar trouwe lijfwacht. De eerste recensies waren niet bepaald lovend, maar het commerciële succes was enorm. Het bijbehorende album is de best verkochte soundtrack aller tijden met meer dan 44 miljoen verkochte exemplaren. De muzikale versie van “The Bodyguard” ging in première in West End in Londen op 5 december 2012 en werd niet alleen uitgebracht in Groot-Brittannië, maar ook in China, Australië, Frankrijk, Zuid-Korea, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Canada en Nederland.

Erik Goossens maakt musicaldebuut - aankondiging The Bodyhuard 2021

The bodyguard brengt mooie liedjes en kippenvelmomenten

(850.000 toeschouwers in Nederland !!) is een groot succes. Vanaf 29 september 2021 presenteert Music Hall eindelijk de fenomenale muzikale versie van “The Bodyguard” in Vlaanderen, met alle mooie liedjes en kippenvelmomenten. Van “Ik zal altijd van je houden”, via “Koningin van de Nacht” en “Ik ben elke vrouw”, tot “Ik heb niets” en “Ik ren naar je toe”. In vergelijking met de film bevat de musical zelfs bonushits als “So Emotional”, “I Wanna Dance With Somebody” en “How Will I Know”. Stijve soul en ontroerende rock rollen van het podium in deze sensationele productie.

Dinnershow in Studio Zuid

De cast zingt rechtstreeks naar je hart, en je gevoel voor humor wordt ook goed bewaakt in deze moderne update van een beroemd verhaal. Er is rekening gehouden met elk detail, van indrukwekkende lichttechnieken en videomuren tot speciale effecten. Music Hall biedt deze productie aan als “dinnershow” in Studio Zuid. Zo wordt “The Bodyguard, een muzikale lunchshow” een totale sensuele ervaring, waar het publiek niet alleen kan genieten van een heerlijk diner, maar ook van drama, verboden liefde, rauwe emoties en wereldhits.

Foto’s: Music Hall

Erik Goossens maakt musicaldebuut - Affiche Bodyguard 2021

‘The Bodyguard, The Musical Dinner Show’, vanaf 29 september 2021 in Studio Zuid te Antwerpen. Tickets en info: www.thebodyguard.be