...

Over & Over eerste lovetrack van Digitzz

Over & Over eerste lovetrack van Digitzz

Digitzz

Over & Over eerste lovetrack van Digitzz. Na ‘Always’ en ‘Crazy’ begeeft Digitzz zich met zijn nieuwe single ‘Over & Over’ op het liefdespad. De song vertelt het verhaal hoe je doorheen de jaren steeds weer verliefd wordt op een persoon die je niet kan loslaten. Vorig jaar tekende Digitzz bij ROQ ’N Rolla Music, waar hij de openhartige EP ‘Crit Shots’ uitbracht, waarin hij z’n fans meeneemt in wat hem echt raakt.

Digitzz echte naam is Nigel Williams

Nigel Williams, wiens artiestennaam Digitzz is (Noord-Brabant, 1988/89), is een Nederlands-Amerikaanse rapper. Hij maakte deel uit van de rapgroep Riche Riche en trad solo op in 2013. Zijn single “The Jam” is miljoenen keren bekeken op YouTube. Hij rapt op een manier die lijkt op het eerste werk van Snoop Dogg.

Digitzz rondde de Herman Brood Academie af

Williams werd geboren in Noord-Brabant, groeide op in Nijmegen en woonde korte tijd in Amsterdam, Arnhem en de Verenigde Staten. Hij is de zoon van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder en groeide tweetalig op. Hij heeft op hoog niveau gevoetbald, bijvoorbeeld voor Jong Oranje. Nadat hij bij een ongeval gewond was geraakt, concentreerde hij zich volledig op muziek. Rond 2015 rondde hij de Herman Brood Academie af.

Hij rapt ook voornamelijk in het Engels

Hij heeft een zwak voor artiesten als Bob Marley en Bootsy Collins, maar ook voor rappers als Snoop Dogg, Tupac en The Notorious B.I.G. Hij rapt ook voornamelijk in het Engels. Door de muziek van Lil Wayne ontdekte hij dat het mogelijk is om op verschillende manieren te stromen. Dit inspireerde hem om zijn eigen stijl te ontwikkelen. Die is gemakkelijk, vergelijkbaar met het nummer van Snoop Dogg’s eerste album “Doggystyle”, uitgebracht in 1993.

Hij maakt deel uit van de hiphopband Nouveau Riche

Sinds enkele jaren maakt hij deel uit van de hiphopband Nouveau Riche, waartoe ook rappers als Boaz van de Beatz, Kid de Blits en Mr. Polka en Jebroer in rap behoren. Deze muziek is voornamelijk in het Nederlands. Hun album “All-Seeing Ear” stond op de 40e plaats in het album “Top 100” uit 2011.

Digitzz vernoemd naar het merk cassettebandjes

In 2013 schreef hij veel muziek waarvan hij dacht dat die niet geschikt was voor Nouveau Riche, en besloot toen om solo verder te spelen. Hij is vernoemd naar het merk cassettebandjes van vroeger. Hij voegde hiervoor een extra “z” toe. Bij TopNotch bracht hij zijn eerste EP uit met de titel “Good Things”. Zijn eerste single, “The jam” (The jam), werd miljoenen keren op YouTube en ook andere clips bereikten veel kijkers, zoals Dlow en The awesome.

Hij richt zicht zich vooral op Nederland, al wordt zijn muziek ook door radiostations in andere landen gespeeld, zoals op de Antillen, in Suriname, België, Frankrijk, Zweden en de Verenigde Staten. Rond het WK voetbal van 2014 was hij gast bij de BBC in Londen.

Over’ van Digitizz verscheen op ROQ ’N Rolla Music en is nu beschikbaar op alle digitale platformen.