...

Aalst zaait mee aan de mooiste bloemenweide in Hofstade

Aalst zaait mee aan de grootste en mooiste bloemenweide in de Benelux

Grootste bloemenweide van Benelux in vernieuwd bedrijventerrein Noord II te Hofstade

Aalst zaait mee aan de grootste en mooiste bloemenweide in de Benelux en geeft vandaag, uitgerekend op de eerste dag van de lente, de aftrap op het nieuw heraangelegde bedrijventerrein Noord II in Hofstade. Aalst ondertekende in 2019 het ByeByeGrass-charter en draagt ​​met deze unieke actie ook bij tot het realiseren van de klimaatambities.

Met de steun van de Vlaamse overheid

Met de steun van de Vlaamse overheid blijft de stad onverstoord verder werken aan de herinrichting van de verouderde bedrijventerreinen. De bedrijventerreinen Dender Noord zijn de eerste cluster van bedrijventerreinen die werden aangepakt. De stad Aalst wil de bedrijventerreinen herontwikkelen op voorwaarde dat ze een meerwaarde betekenen voor de ondernemers, werknemers én buurtbewoners. Er wordt daarom een hoge ruimtelijke kwaliteit nagestreefd met  duurzaamheidsaspecten zoals groen-blauwe netwerken, biodiversiteit en veilige fietspaden.

Schepen van Economie Katrien Beulens (onafhankelijk): “Vandaag wordt gestart met het inzaaien van de bloemenperken in het bedrijventerrein, goed voor zo’n 3500 m² bloemenweide en daarmee ook een mooie en veelzeggende bijdrage aan de bloemenweideactie van ByeByeGrass. Investeren in groen zorgt immers voor een aantrekkelijkere werkomgeving en een stijging van de marktwaarde van de bedrijfsgebouwen.”

Bloemenweides zijn onderhoudsvriendelijk

De bloemenweides zijn onderhouds-, bijen- en vlindervriendelijk en bevorderen de lokale biodiversiteit. In de toekomst zal ook nagedacht worden over het integreren van faciliteiten voor bijen en andere insecten.

Aalst kreeg in 2019 de titel van eerste ByeByeGrass-gemeente van het land. Het is diensthoofd Bart Backaert van de Groendienst die als echte biodiversiteitspionier met veel doorzetting en visie sinds meer dan 40 jaar het ecologisch groenbeheer van de stad omzet in de praktijk.