Veel volk op Sint-Hubertusviering te Dilbeek.

P1020391
Veel volk, dat is het minste wat je kan zeggen op deze 22e Sint-Hubertusviering te Dilbeek. die viering ging door voor het gemeentehuis afgelopen zondagmorgen. Nadat een fiere voorzitter Pierre Van den Driesch zijn welkomstwoord tot de deelnemers had gericht lichtte hij ook meteen een tipje van de sluier op wat betreft de activiteiten voorzien in het werkjaar 2015.

Naast de drie traditionele paardenmarkten wordt er nu al nagedacht over een tweede editie van de succesvolle koetsentocht die doorging afgelopen zomer en meer bepaald in de maand juni. Nieuw in het programma wordt een ruiterwandeling doorheen het mooie pajottenland. Daarna was het de beurt aan eerste Schepen Elke Zelderloo om in de naam van burgemeester, schepencollege en de ganse gemeenteraad van Dilbeek iedereen welkom te heten.
P1020394
De viering ging een half uurtje later van start dan gepland omwille van het nog niet tijdig aanwezig zijn van verschillende stoeterijen die vooraf hun deelname hadden bevestigd. Ook op diaken Marc Van Der Auwera moest even gewacht worden, omdat deze zich van Groot-Bijgaarden nog naar Dilbeek moest begeven, vandaar dus de kleine vertraging in het programma.

De 22e Sint-Hubertusviering mocht uitermate geslaagd genoemd worden niet in het minste door het goede weer maar zeker door een uitmuntende organisatie van de Dilbeekse paardenvrienden. Omstreeks 12u kregen we het eerste optreden van de Lembeekse jachthoornblazers die zoals ieder jaar de viering op gang bliezen. Daarna was het diaken Marc om het tradionele brood te wijden en ook de kleine huisdieren, maar buiten een 30-tal honden konden we geen enkel ander huisdier opmerken.

Even later was het aan de 34 koetsen en de 116 ruiters om langs het geïmproviseerd podium voorbij te rijden waarop diaken Marc plaats genomen had en kwistig met wijwater en kwispel stond te zwaaien om paarden en ruiters te zegenen.
P1020404
Koetsen en ruiters maakten daarna een kleine toer en reden via de Baron De Vironlaan, langs de Westrand, om zo een stukje Moeremanslaan af te rijden en dan via de Sint-Alenalaan terug uit te komen op het gemeenteplein. Een mooi schouwspel voor het talrijk opgekomen publiek om deze viering bij te wonen.

Een opmerkelijke verschijning op deze viering was de 92-jarige Albert Duvivier. Deze wist ons nog te vertellen dat hij meemaakte dat de Brusselse paardenmarkt verhuisde naar Dilbeek. Hij is dan ook de enige die dat nog kan vertellen. Dat Albert nog steeds houd van de geneugten des levens bewees hij door een kus te versieren van een amazone van de horse’s farm (zie foto). Na nog een hapje, drankje en een herinneringsmedaille werd deze mooie viering afgesloten.
P1020412

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here