Schotse kunstenares koopt villa den Ooievaar in Oostende

Schotse kunstenares Lucy McKenzie koopt villa den Ooievaar in Oostende

Schotse kunstenares Lucy McKenzie koopt villa “den Ooievaar” in Oostende.

Schotse kunstenares Lucy McKenzie koopt villa den Ooievaar in Oostende Villa “den Ooievaar” in Oostende werd begin juli verkocht aan de schotse kunstenares Lucy McKenzie. Het uniek, geklasseerd historisch pand stond sinds 2008 te koop en zit sinds vorig jaar in de portefeuille van dewaele | vastgoed & advies. Via hun netwerk werd “den Ooievaar” na 6 jaar gekocht door Lucy McKenzie. De kunstenares zal de villa in haar oorspronkelijke staat herstellen en zelfs openstellen als expositieruimte. Daarvoor is een budget van ongeveer 1 miljoen euro voorzien.

Lucy McKenzie werd in 1977 in Glasgow geboren en woont momenteel in Brussel. Ze is professor aan de kunstacademie van Düsseldorf. De kunstenares nam zelf contact op met makelaar Roeland Trooster van het dewaele-kantoor in Oostende. Na een tweede bezoek samen met haar architect en wat onderhandelingen werd uiteindelijk een compromis bereikt.

De woning zal door Lucy McKenzie gebruikt worden als expositieruimte. De nieuwe eigenares is van plan om het gebouw op te waarderen. De renovatie zal in verschillende fases verlopen en dit in samenspraak met monumentenzorg Brugge. Na het verlijden van de notariële akte gaan de werken van start. Het gebouw is zowel aan de buitenkant als de binnenkant beschermd, net als de tuin.

Villa “den Ooievaar” is een begrip voor elke Oostendenaar. De modernistische woning werd gebouwd door de gerenommeerde Roeselaarse architect Joseph De Bruycker in opdracht van dokter Camiel Depuydt in het jaar 1936-37. De woning bevindt zich in de Elisabethlaan 235. Nu het pand wordt opgewaardeerd, zal het meteen ook een prachtig voorbeeld zijn van conservatie van cultureel erfgoed.

De villa was in 2009 al te zien in het VTM-programma “TV Makelaar”.

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here